Szekeres Viktor

Nemsokára kinyíthatnak a magyar mozik

A miniszterelnök szerint nemsokára lehet mozizni.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke heti rádiós interjúinak mai epizódjában megemlítette a magyar mozikat is, miszerint nemsokára kinyithatnak. Egész pontosan arról beszélt, hogy a "védettségi igazolvány" révén lehet majd részt venni az előadásokon, amint sor kerül a nagyobb fokú nyitásra, bár a prioritási sorrendben még pár intézmény megelőzi a multiplexeket.

Orbán, miközben jelezte, hogy a járványügyi adatok alakulása sok mindent befolyásolhat, a következőt mondta pontosan: "Először az iskolákat kell kinyitni, aztán az éttermeket, aztán a szállodákat és utána a jeggyel látogatható kulturális- sportrendezvényeket, mozikat, konditermeket.” Pontos időpontot még megközelítőleg sem említett, bár minden bizonnyal egy bizonyos oltási határszámhoz kötik majd azt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grobs #9
    Én szombat este kaptam szputnyikot. Vasárnap délre összeestem mint a tejszínhab. Remélem holnapra jobb lesz. Volt kolléganőm zenekart kapott, neki 2 nap volt mire ember lett belőle.
  • grobs #8
    Az, hogy szabadtéren kint vannak az emberek nem baj. Ebben a jó időben még javít is az immunrendszeren. Legfeljebb az gond ha egymás nyakán vannak ... de ezt szabadtéren elég könnyű elkerülni (gyk. nem mész oda ahol tömeg van).
  • Zsombor99 #7
    Nekem (22) és az anyukámnak (51) ma lesz, közösen hívtak be minket egy időpontra, állítólag orosz anyagot fogunk kapni. Ez még csak az első lépcsőfok, miután a várakozási idő letelik, majd kapni fogjuk a másodikat is, amit követően majd már mi is szabadabban mozoghatunk, de az odébb van még... De legalább már haladunk valami pozitív felé...
  • Midas #6
    Nem mindegy mikor állandóan kint tobzódik mindenki a parkokban maszk nélkül és nyalogatjátok egymást. Gyakorlatilag mindegy hogy ki mikor nyit mert a népesség régen elengedte ezt a témát.
  • grobs #5
    Az a baj, hogy az oltás tempója körzetenként eltérő. Van ahol 30-asokat hívnak be, van ahol most fejezik be a 65+ korosztályt. Nálunk a kettő között van. Én tegnap kaptam kor alapján (45).
    Ráadásul az, hogy volt egy oltás nem jelent védettséget. Nekem májusban lesz az ismétlő, és utána még hetekig tart amíg azt lehet mondani, hogy van valami. Az EB meg június 11-én kezdődik. Tehát kb. lofasz védettség lesz az országban ... kivétel a 65 fölöttiek, és az agyonterhelt EÜ-sök. Majd ők megtöltik a stadionokat. Biztos nem fog elszabadulni semmi. Ráadásul az ide tóduló külföldiek majd biztos karanténban lesznek, és nem fognak tömegközlekedést se használni.
  • Zsombor99 #4
    Hát, oltási időpontom már nekem is van, tehát határozottan haladunk valami pozitív felé, csak ehhez némi idő kell még...
  • barret #2
    Örülhetnek a 65 felettiek,nyitnak a mozik!