Szekeres Viktor

Sorozat készül Clint Eastwood klasszikus westernfilmjéből

Egy maréknyi dollárért-sorozat készül.

Sajnos jelenleg nincs sok western sorozat a tévében, éppen ezért akár az év híre is lehet a műfaj rajongói számára, hogy a Deadline arról értesült, hogy a Mark Gordon Pictures tévésorozatot kezdett el fejleszteni az 1964-es klasszikus spagetti western, a Clint Eastwood főszereplésével készített Egy maréknyi dollárért (A Fistful of Dollars) alapján, miután a produkciós cég megszerezte az adaptáció jogokat, miképp a Kuroszava-féle A testőrét is. A hírek szerint a készítő Bryan Cogman lenne.

Egy sorozat fejlesztése, illetve fejlesztésének elkezdése azt jelenti, hogy egy produkciós cég vagy csatorna a készítőktől berendelte egy pilotepizód forgatókönyvét, amit velük együttműködve fognak végleges formába önteni, hogy aztán ezt követően lehetséges vásárlók előtt prezentálják, hátha valamelyiknek elnyeri tetszését a szkript, amit vagy a pilot berendelésével, vagy a teljes első szezon bekérésével végződhet jó esetben, no meg persze a vele járó zsíros szerződéssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Mármint egyik sem annak a feldolgozása. Ha az lenne, akkor benne lenne a kreditben, mert ugye ez jogi előírás. Attól, hogy hasonlít vagy lekoppintották, ellopták, még nem lesz feldolgozás, bár szerintem adaptációra gondolsz. A Dollárért sem a Testőr feldolgozása.
  • grobs #1
    "megszerezte az adaptáció jogokat, miképp a Kuroszava-féle A testőrét is"

    Mivel mindkettő Dashiell Hammett Red Harvest regényének a feldolgozása ahogy a Bruce Willis féle Last Man Standing is.
    Ebben az esetben ez kb. semmit sem jelent, mert sem a regény, sem a filmek nem adnak elég anyagot egy sorozathoz, úgyhogy a kreatívokon múlik minden.