Szekeres Viktor

Egy nagy amerikai mozilánc is bezárhatja kapuit

Lehet, hogy befellegzett az AMC-nek?

A Variety értesülései szerint az AMC Entertainment (ami nem egyezik meg a Magyarországon is jelenlévő tévécsatorna-csoporttal, az AMC Networksszel!), Amerika legnagyobb mozilánca lehet, hogy csődeljárást fog kérni a járványnak köszönhetően. Elemzők ugyanis arra számítanak, hogy a cégcsoport első negyedéves pénzügyi eredménye 2,1-2,4 milliárd dolláros veszteségről fog tájékoztatni.

Eddig a koronavírus-járványnak köszönhetően az AMC több, mint 1000 moziját zárta be és 600 céges munkatársat bocsátott el, és azt mondanunk sem kell, hogy a több hónapos leállást követően hiába nyitnak meg újra a mozik, sokan vonakodni fognak attól, hogy ismét moziba menjenek. Arról nem is beszélve, hogy a kötelező egészségügyi előírások ugyancsak profitveszteséget idézhetnek elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pddchris #1
    Amerikában inkább a megugrott munkanélküliség miatt nem mennek majd az emberek moziba, mert inkább befizetik a csekkeket és kaját vesznek, sokaknak egy ideig nem jut majd mozijegyre, de amint kilábalnak a mélységből és esetleg találnak olyat aki legyőzhetné Trumpot (ez nem fog menni sajnos), akkor a mozik tele lesznek.