Szekeres Viktor

Mégiscsak elkészülhet a Vámpírkrónikák-sorozat

Ismét gazdára talált a The Vampire Chronicles.

Decemberben, amikor kiderült, hogy a Hulunak nem kell az Ann Rice-féle Vámpírkrónikák-könyvekből tervezett adaptáció, megkongattuk a projekt fölött a vészharangokat. A jogok ugyanis visszaszálltak az eredeti jogtulajdonosokra, és nem nézett ki úgy, mintha a kezdeti nagy beindulás után sokakat érdekelnének. Nos, végre jelentkezett ugyanis az AMC csapott le rájuk. És nem csak a The Vampire Chronicles-sorozatra, hanem a The Lives of Mayfair Witches-könyvekre is, melyek itthon: A Mayfair-boszorkányok élete címen váltak ismertté.

Rice 2017-ben még fiával, Christopherrel kezdett el dolgozni egy tévésorozat pilotjának forgatókönyvén, mely a The Vampire Lestat, azaz a Lestat, a vámpír adaptációjával indított volna, ehhez a projekthez csatlakozott Bryan Fuller, az egyik legkeresettebb tévésorozatos író, azonban ő idővel ki lett ebrudalva a produkciótól, amit a tévés világban kezdőnek számító Christopher Rice vitt tovább. Úgy tűnik, eredménytelenül. Azonban az IP van annyira ismert, hogy jó esélyt látunk arra, hogy más platform felkarolja azt.

Érdekesség, hogy az elmúlt években Hollywood derekasan próbálkozott a mozis reboot fejlesztésével, azonban nem sikerült használható végeredményt előállítani. Korábban a Universal Pictures és az Imagine Entertainment vásárolta meg Anne Rice könyveinek adaptációs jogait, és a tervek szerint az a Josh Boone rendezhette volna a rebootot, aki a Csillagainkban a hiba című regényadaptációval ért el nagy sikert. A tervek szerint Boone forgatókönyve a regényciklus második és harmadik darabján, a Lestat, a vámpíron, valamint A kárhozottak királynőjén alapult volna.

Az Interjú a vámpírral című könyvet még 1994-ben filmesítette meg először a Warner Neil Jordan rendezésében, Tom Cruise és Brad Pitt főszereplésével. Akkor a 60 millió dollárba kerülő film Amerikában 105, a világ többi részén pedig 118 millió dollár bevételt hozott, azonban mindez nem volt elég, hogy azonnal folytatás készülhessen. Egészen 2002-ig kellett várni arra, hogy moziba kerüljön Aaliyah főszereplésével a másodvonalbéli A kárhozottak királynője (Queen of the Damned), s Michael Rymer filmje nem is kavart különösebb vihart, az egész világon mindössze 45 millió dollár folyt be a vetítéseiből.

A most adaptálni tervezett Lestat, a vámpír hivatalos fülszövege a következő: "Lestat érzéketlen, gonosz és méltatlan a vámpírok halhatatlanságára... legalábbis ilyennek mutatja be társa, Louis az Interjú a vámpírral c. regényben. Csakhogy tényleg igaz ez? Nem lehet, hogy a kegyetlenség csak álarc, mely mögött őrizni való titkok rejtőznek? Honnan származnak a vámpírok? Miért isszák a halandók vérét? Ki a legöregebb vámpír a világon? Az Interjú a vámpírral folytatása fellebbenti a fátylat a vámpírok őstörténetéről, miközben belemerülhetünk az ősi egyiptomi és kelta misztériumokba, és pillantást vethetünk a nagy francia forradalom világára - egy vámpír szemével."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!