Szekeres Viktor

Koronavírus-dokumentumfilm érkezik a Discoveryre

Áprilisban már koronavírusról szóló dokut nézhetünk itthon is.

A koronavírus-járványról legalább egy tucat forgatócsoport kezdett el forgatni az elmúlt hetekben, és az egyik filmes stáb által készített film a Discoveryn fog landolni - idehaza április ötödikén este nyolc órakor. Mint ismert, a vírus egyik napról a másikra változtatta meg a mindennapi életünket, valamint a közösségen belüli interakcióinkat is, a film pedig bemutatja, hogyan jutottunk el idáig, és kiderül, hogy mt mondanak a tudósok és a téma szakértői.

A COVID-19 világjárvány című dokumentumfilm egy órában mutatja be azt, hogy miként söpört végig a világon a koronavírus. Benne a szakértők megvizsgálják a járvány kezdeti szakaszának történéseit, amelyek váratlanul érték azokat az orvosokat és tudósokat, akik tanúi voltak az első megbetegedéseknek. A különkiadás azt is bemutatja, hogy néhány hét leforgása alatt, miként terjedhetett el a vírus Kínában és azon túl.

A csatorna közleménye szerint a film "nyomonköveti a járvány Amerikai Egyesült Államokbeli kitörésének előzményeit az első fertőzöttől kezdve, a Seattle-beli gyors terjedésén át, megvizsgálva, hogy miként adódott át drámai gyorsasággal országszerte a vírus. A gyógyszerészet élvonalához tartozó szakemberek, akadémikusok, kormányzati munkatársak és betegek első kézből osztják meg tapasztalataikat a nézőkkel."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!