Szekeres Viktor

Egyes magyarországi mozik mégsem zárnak be

100-nál kevesebben továbbra is mozizhatnak a Cinema Citykben.

Tegnap országos vészhelyzetet hirdetett Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-járvány kapcsán, ami többek között azzal jár, hogy nem lehet tömegrendezvényeket tartani azokban az esetekben, amikor zárt térben 100, vagy bárhol 500 főt meghaladná a résztvevők száma. Ezt természetesen automatikusan mozizási tilalomnak foghattuk fel, maximum a pár tucat férőhelyes termek kapcsán merült fel a kétely, hogy azokat is bezárják-e.

Nos, most annyi kiderül, hogy a Cinema City Magyarország hálózat nem zárja be multiplexeit, mindössze az előadások nézőszámát korlátozza 100-ban. A cég Facebookon jelezte, hogy "a mozi létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tart.", illetve, hogy "egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet." Azt mondanunk sem kell, hogy eközben további megszigorított tisztasági intézkedéseket is foganatosítottak a termekben.

Hasonló a helyzet például a budapesti Pólus moziban is, valamint egyes vidéki mozikban, így aki pontos információt akar arról, hogy nézhet-e friss filmeket lakóhelye közelében, annak a vonatkozó mozik honlapján kell tájékozódnia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #4
  Mondjuk ma mar pont nem szamit, hogy ki akarjak jatszani a kiskaput.
  Sehol sincs mozi.
 • kokenybt #2
  Mindmeghalunk...
 • no_way #1

  Utoljára szerkesztette: no_way, 2020.03.12. 12:33:12