Szekeres Viktor

Címváltoztatással hajt nagyobb bevételre a Ragadozó madarak

Megváltoztatták a Harley Quinn-film címét?

Valljuk meg, elég fura címet kapott a Harley Quinnről szóló mozifilm: Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). Egyrészt (érthető módon) nem utaltak benne a Suicide Squadra, ami annak ellenére, hogy pocsék lett, azért sikert aratott, másrészt pedig nem Harley Quinn-filmként pozicionálták, pedig teljesen egyértelműnek tűnt, hogy a közönséget sokkal jobban érdekelne egy, a karakterről szóló film, mint egy olyan, amiben nem mellesleg szerepel ő is. (A tartalom már másodlagos kérdés, hiszen ha a cím megteszi a hatását és eladja a filmet, akkor a bevétel realizálásra kerül, és szólhat a végeredmény a Ragadozó madarakról.)

A nehezen kezelhető és kimondható filmcímmel az amerikai moziknak is meggyűlt a baja, ugyanis azt Birds of Preyként rövidítették, ami a hírek szerint a Harley Quinn-filmet keresőket némi zavarral töltötte el, hiszen nem látták sehol kedvencük nevét a moziműsorban. Ezért, miközben a marketinganyagokon megmarad a film eredeti címe, a mozik mostantól Amerikában Harley Quinn: Birds of Prey-ként tüntetik fel műsorukban, illetve webes felületeiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KoLaMan #3
    "...nem utaltak benne a Suicide Squadra, ami annak ellenére, hogy pocsék lett..."
    Lemaradt a végéről, hogy a "kritikusok szerint" - azt meg ki nem sz@rja le.
    Ugyan nem egy kimagasló, de teljesen nézhető, korrekt film szerintem. Bár Jared Leto Jókere bűnrossz lett, de Margot Robbie ellensúlyozta.
  • morguldae #2
    Kár volt ilyen címmel indítani a filmet! Érthetetlen is miért kellett. De amúgy nem is lett valami jó film....
  • Ellaberin #1
    Eleve furcsa volt ezzel a címmel elindítani. (Ráadásul az is elég sz.r)
    Nálunk szokás, hogy az eredeti cím helyett prológust adnak meg, de eddig ez máshol nem annyira volt jellemző. (Azért volt 1-2 máshol is)