Szekeres Viktor

Elkészül Az utolsó mohikán-tévésorozat

Az HBO Max bekérte a The Last of The Mohicanst.

Tavaly még csak a fejlesztése kezdődött el, mostanra viszont a Variety azt a hírt hozta le, hogy a Paramount Network forgatókönyveket is berendelt a Cary Joji Fukunaga és Nicholas Osborne készítésében tervezett The Last of The Mohicansből. A sorozat természetesen James Fenimore Cooper itthon Az utolsó mohikán címen megjelent regényének adaptációja lesz.

A regény egyik újabb kiadásának magyar nyelvű fülszövege a következő: "Cooper könyveiért több mint száz éve lelkesedik az ifjúság. Generációkat bűvölt el kalandosságával, hiteles természetismeretével, örökéletű romantikájával. Az utolsó mohikán abban az időben játszódik, amikor az angol és a francia gyarmatosítók elkeseredett harcot vívtak egymással Észak-Amerika birtokáért, az indián törzsek pedig részben a franciák, részben az angolok szövetségeseivé lettek, miközben saját területük egyre zsugorodott. Történetünkben Munro alezredes leányai egy angol katonatiszt kíséretében az őserdőn keresztül apjukhoz igyekeznek a William Henry-erdőbe. Vezetőjük egy irokéz indián, aki az angolok szolgálatában áll, noha törzse a franciák szövetségese. Magua, az irokéz, tévútra csalja őket, mert gyűlöli az alezredest. Szerencsére találkoznak Sólyomszemmel, aki két mohikán barátja társaságában arra vadászik. Az izgalmas történet folyamán a tábornok két lánya két ízben is indián fogságba esik. Hősi halált hal az ifjú mohikán, akivel kivész a mohikánok nemes indián törzs."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #4
    Remélem német, befestett bőrszínű indiánok is lesznek benne :-)
  • zetortraktor #3
    Nemrég jelentették be, hogy terveznek egy Bőrharisnya-sorozatot, ami könyv/évad termpóban végigmenne A vadölőn át A prériig a könyveken.
  • monk00 #1
    A többi művét is feldolgozhatnák, nem mindíg ugyanazt...