Szekeres Viktor

A nézők szerint is a Star Wars 9 a leggyengébb epizód

A közönség sincs oda a Skywalker koráért annyira, mint az előző részekért.

Általában az első napon a legnagyobb rajongók néznek meg egy filmet, így az ekkor végzett, véleményekre irányuló felmérések mindig tartalmaznak némi elfogultságot. Éppen ezért beszédes is, ha egy franchise egy része nem kap totális tömjénezést. És a Star Wars: Skywalker kora esetében ez történt, legalábbis a CinemaScore exit pollos felmérései alapján Amerikában.

Az Ébredő erőt, valamint Az utolsó Jedit szerette a közönség, amit bizonyít az is, hogy mindkét film 'A' átlagosztályzatot kapott a premierje első napján végzett felmérések szerint a nézőktől - ez hazai mérce szerint ötösnek feleltethető meg, aminél csak az 'A+' osztályzat számít jobbnak. Azonban a Skywalker kora ezekhez képest némiképp hűvösebb fogadtatásban részesült, ami nem meglepő, hiszen a film a korábbi epizódhoz képest tartalmazott pár visszatáncolást. A CinemaScore felmérései alapján az SWIX az első napos jegyvásárlók körében végzett felmérések alapján 'B+' átlagosztályzatot kapott, azaz 4-es fölét, ami két kategóriával történő visszaesést jelent. Persze maga az értékelés nem olyan, ami miatt falnak kéne menni, mondhatni ez számít átlagosnak a premierfilmek esetében.

Az IMDb-s értékelések is egyébként ebbe az irányba mutatnak, jelenleg a film 1-2 tizeddel Az utolsó jedi alatt van, bár meg kell jegyezni, hogy a tegnapi nap során feljebb kapaszkodott, bár elnézve az osztályzatok eloszlását, azoknál a klasszikus normáleloszlásba némiképp torzít a első szélsőérték túlreprezentáltsága.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #11
    "Már az első sorban baromságok vannak, kezdve attól, hogy az sw9 nem 200 millió dollárba került "
    aha. Akkor pontosítsd. Utána néztem 75 misit (imdb) tévedtem, de ez azért annyira nem befolyásolja azt a tényt, hogy az SW4 befektetett összes közel 70x hozta vissza. Az SW9 meg 40 év múlva meg már sehol nem lesz. Nem, hogy a 70x hozzná vissza.
  • zetortraktor #10
    "De nem értem az okát, hogy miért"

    Ha valaki elkészít egy terméket, akkor az a célja, hogy annak eladása révén több pénzhez jusson, mint az előállítási, illetve a marketing költség. Azért. Ez a cél. Ha ez teljesül, akkor nyílnak a pezsgők.
  • zetortraktor #9
    Már az első sorban baromságok vannak, kezdve attól, hogy az sw9 nem 200 millió dollárba került (de szép is lenne, ha csak gyártási költség létezne), és nem befektetés révén készült el. A befolyt össze meg szerinted hova folyik be? Hol érdekli az a gyártót, hogy mennyit látnak belőle a mozik. Arról nem is beszélve, hogy egy filmnek nem az a célja, hogy ikszszeresen megtérüljön, és ha számolsz ilyesmivel, akkor azt is tudni kéne, hogy a bevételt nem mozikra eső részét ki/mi realizálja hova folyik be, a tulajdonosváltásoknak köszönhetően nem egy konkrét entitásról van szó, tehát nem Móricka lett gazdagabb annyi pénzzel, ami a profit. Plusz ugye a nyereség "befektetésre" kerül, ami "befektetés" lehet veszteséges, és máris huss. Plusz ha okosan akarsz matekozni, akkor egy több évtizedre számított bevétel esetében szépen ki kell számolnod, hogy mennyi az adott években a kincstári kamat, mert ugye azzal kell összevetni minden "befektetés" révén realizált profitot, hogy mennyi pénzt nyerne az ember, ha minden évben beteszi az a bankba, stb.
  • Macropus Rufus #8
    Szóval vannak eredmények: túllépte az egy milliárd dollárt. És ez milyen marha nagy szám amúgy. De nem értem az okát, hogy miért
    Star Wars 4 vs Star Wars 9

    Befektetett összeg
    SW4: ~46.4 millió dollár
    SW9: ~200 millió dollár

    Befolyt összeg:
    SW4: ~3.2milliárd dollár
    SW9: ~1.02 milliárd dollár

    SW4 a befektetett összeg 70x hozta vissza
    SW9 a befektetett összeg 5x hozta vissza.

    Szóval ez azt jelenti, hogy a következő 42 évben a SW9-nek évi több mint 300 milliót kellene termelnie, hogy elérje az SW4 kiadás:bevétel arányát. Ilyen nem lesz. 10 év múlva már senki nem fog erre úgy emlékezni mint 1987-ben a SW4-re.
    Az összegek inflációval korrigálva vannak.
  • NEXUS6 #7
    És az a szép, hogy nemhogy az nem látszik, hogy az előző hattal hogy is alkotnak egészet, de egyenesen már egymáshoz is elég furcsán (értsd majdnem sehogy) kapcsolódnak. Minden esetre Abrams, egy cseles húzással reanimálta Palpatinet, akiről két részen keresztül szó sem esett, de mégis már a sárgabetűk úgy úsznak fel a harmadik elején, hogy tény a visszatérés :O!!! És ezáltal kiderült, hogy végül az egész SW saga valójában az ő története. A sikeres ármánykodásának köszönhetően a Szkájvolkerek gyak biológiai utód nélkül kihaltak, gyak kiirtották egymást. XD

    Hmmm...várjunk csak, ez nem valami felemelő. :(
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.12.23. 13:33:32
  • Macropus Rufus #6
    Arról már volt szó, hogy ez a 9 rész egyben miről is szól?
    Mert a 1-6 az egy összefüggő sztori, amiben nem Luke a főszereplő, hanem Anakin. Egy kisfiú rabszolgaként él, majd felszabadítják. Utána jedi képzőbe megy ahol félre siklik valami és a sötét oldalon találja magát mint sith lovag. Majd a 6. részben a fia vissza téríti őt a jó oldalra és meghal. (közben van némi akció is) Ebben a sztoriban a többi szereplő "mellék" szereplő. Anakinról szól a 6 rész. Na most akkor ez a 3 új rész miről szól? A sztorinak vége ott amikor Vader és a császár meghalt. Ott lesz kerek az első hat rész. Erre csináltak még 3-at, ami hol kapcsolódik ehhez a sztorihoz? Sehol. Persze hozzá lehet fűzni, meg a fanokat kiszolgálni mindenfajta jóval, de ettől még ez a 3 rész sehol nem fog kapcsolódni az első hathoz, mivel a 6. részben lezárták az sztorit. Sztem.
    Ha meg annyira fan service-t akartak akkor miért nem létező könyveket vittek filmre? Egyből jobb lett volna az egész. Mert azok valahogy még folytatják a lezárt sztorit. Nyitnak egy újat. De ezek az újak meg a régiekhez nyúlnak vissza és semmi újat nem hoznak. Hajánál fogva rángatnak elő dolgokat, stb.
    Számomra a SW 1-6 részből áll. Ez a 3 rész meg csak úgy van.
  • Zombee #5
    Az új trilógia legjobb része.
  • sertrex #4
    Átlag hetest adtak rá. Ez nálam egyszerű matek. A bevétel meg arról tanúskodik, hogy még mindig sokan vannak, akik fizetnek, hogy láthassák. És ez szignifikánsabb, mint a hangos kisebbség. Most, hogy az előző részekhez képest hogyan szerepel az megint egy másik dolog. De alapjában véve ez se lesz bukás. Se anyagilag, se tetszési index alapján.
  • kalapos01 #3
    Ez a hír nem a bevételről szól, hanem a tetszési indexről, az meg ugyanaz fog maradni, mivel lemérték az első nap alapján. Nincs mire várni. (Mondjuk utána te leírod, hogy mennyire durván csökkent a bevétel az előző részhez képest, ami egyrészt olyan, mintha magadnak mondanál ellent, másrészt pedig a világon semmi köze sincs ahhoz, hogy gyenge vagy sem egy film.)
  • sertrex #2
    Én azért megvárnám a hivatalos számokat az ilyen cikkek előtt. Már csak azért is, hogy ne csináljak magamból majmot. A hétvége hazai(USA) szempontból 175 millió volt, a nemzetközi 198 millió és még kell egy-két hét mire lecseng az újdonság varázsa. Ja! IMDB-n is 7.0-án áll több mint 104 ezer szavazat után. Tehát a nézőknek eddig tetszett.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.12.23. 09:14:35