Szekeres Viktor

Újabb Disney-s hullámvasútból lett film: itt a Jungle Cruise látványos előzetese

Megérkezett Emily Blunt kalandfilmjének első előzetese.

Fura, de van pár ember, aki ha meghallja, hogy valami történet nélküli IP-ből készül film (mondjuk a Tetrisből vagy az Asteroidsból, esetleg a Monopoly társasjátékból), akkor azon élcelődni kezd, nem az jut eszébe, hogy a meglévő történet hiánya a lehető legjobb, ami egy íróval történhet. Hiszen a lehetőségek tárháza nyílik meg előtte, szó szerint végtelen számú sztorit kezdhet el elmesélni, nincs megkötve a keze. Ezek az adaptációk tehát pont olyanok, amit sokan hiányolnak, teljesen eredeti történettel rendelkeznek, miközben köthetők is valamilyen intellektuális tulajdonhoz, vagyis az eladásuk közel sem olyan nehéz, mint egy semmihez sem köthető projektnek.

A Jungle Cruise, amely most kapta meg első előzetesét, egy Disney-s "ride" (nevezzük jobb híján hullámvasútnak magyar gyűjtőszó híján), egy vidámparki látványosság alapján készült, miképp A Karib-tenger kalózai, a Tomorrowland, az Elvarázsolt kastély vagy a Mars-mentőakció is.


Eredetileg október 11-én került volna bemutatásra a Dwayne Johnson és Emily Blunt főszereplésével készített Disney-film, azonban a stúdió úgy határozott, hogy 2020. július 24-ére halasztja az amerikai premiert. A csúszás általában gondokra szokott utalni, de itt minden bizonnyal arról lehet szó, hogy a Disney tipikus, nagyot kaszáló nyári filmnek látja ezt a produkciót.

Johnson és Blunt mellett a filmben még Edgar Ramirez, Jesse Plemons, Paul Giamatti és Jack Whitehall fog kiemelt szerepet kapni. Az eredeti forgatókönyvet J.D. Payne és Patrick McKay írta (akiknek a következő munkája A gyűrűk ura-tévésorozat lesz), ezt pedig Michael Green írta újra. A rendező Jaume Collet-Serra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!