Szekeres Viktor

A Marvel fő embere is kapott egy Star Wars-filmet

Kevin Feige fogja fejleszteni az egyik következő Star Wars-filmet.

A Star Wars-rajongókra továbbra is remek világ vár. Mint ismert, idén decemberben lesz látható a mozikban a Star Wars: Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker), azaz a IX. Epizód, emellett egy új Star Wars-trilógián dolgozik D.B. Weiss és David Benioff, valamint egy sajátot fejlesztet Rian Johnson is. Ezek kapcsán csak annyit lehet tudni, hogy az első 3 film 2022. december 16-án, 2024. december 20-án és 2026. december 18-án kerül az amerikai mozikba. (Mindez annak köszönhető, hogy a Csillagok háborúja legkeményvonalasabb "rajongói" nem bírták tartani a lépést az évente megjelenő filmekkel (ld. a Han Solo-mozifilmre nagy többségük el sem tudott menni), így végül a vég nélküli panaszkodásukra a Disney pár korábbi fejlesztés leállításával reagált.) A filmek mellett november 12-én a Disney+ bemutatja a The Mandalorian című sorozatot, amit idővel egy Cassian Andor-, valamint egy Obi-Wan Kenobi széria is fog követni.

És még mindig nincs vége a sornak, hiszen a The Hollywood Reporter tegnap arról adott hírt, hogy a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige elkezdett egy Star Wars-filmet fejleszteni Kathleen Kennedyvel. Ez azt jelenti, hogy kettejük kitalálják és kidolgozzák a történetet, majd bevonnak egy forgatókönyvírót, aki megírja a szkriptet, melynek minden fázisát követi a két producer, akik javaslataik alapján fogják finomhangolni a könyvet, amely idővel, 15-20 változatot követően elnyerheti végleges verzióját. Persze arra nincs biztosíték, hogy a szkript végül zöld utat kap.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • csigafi #9
  "A Star Wars-rajongókra továbbra is remek világ vár. Mint ismert, idén decemberben lesz látható a mozikban a Star Wars: Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker)"

  Mi az hogy remek világ :-) nem inkább szép évek :-). Már előre félek az újabb rémes feldogozásoktól. Attól hogy valaki rajong a Star wars-ért és pénze is van még nem azt jelenti hogy meg is tudja rendezni.

  Szerintem az első 3 star wars epizod után a a rebbels féle star wars a legjobb feldolgozás. Igaz hogy az animáció de akkor is egész jól sikerült sorozat. Sosem fogom megérteni hogy a mai kor mindenféle modern technikájával hogy nem tudnak olyan minőséget és színvonalat alkotni mint a múltban. Talán mert sem a rendezők sem a színészek nem akkora lelkesedéssel és rajóngással alkotnak mint anno. Régen benne volt a szívük lelkük mind a színészeknek mind a technikai háttér felelősöknek egyszóval az egész stábnak. Valahogy megvolt a hangulata is a filmeknek mind Magyar mind külföldi vonalon. A nagyon régi Magyar filmeket szerintem a mai generációból kevesen értenék már meg. Na persze magasabban képzettek voltak a színészek is.

 • Csaba161 #8
  A legnagyobb baj, hogy Kathleen Kennedynek semmi ízlése és a tetejébe humorérzéke sincs, mégis ő mondja ki az utolsó szót, hogyan kell kinéznie egy filmnek - mint amikor nem találta elég viccesnek az egyik filmet és belerakatott néhány, szerinte vicces jelenetet, amik kilógtak a filmből, mint a lóláb: a robot még el is szólja magát, hogy jobb, ha elmegyek, már nincs is itt dolgom (értsd, tök értelmetlen jelent volt), de ebben a "vicces" jelenetben lerendezett néhány ellenséget -, na ez a tragédia.
 • Zombee #7
  A kettőnek szerintem semmi köze egymáshoz, nem egy stáb készítette. Inkább a kedvezőtlen fogadtatás lehetett az oka. Én láttam, de csak a társaság miatt, előző este már tudtam, hogy nem jó, pár ismerőssel söröztem, egy részük beült rá, volt aki kijött.
 • wraithLord #6
  A keményvonalas Star Wars rajongókról van szó. :D
  Egyébként egyetértek. Viszont akiknek itt homage-eznek, időről időre előcibálják, és elcsépelik az eredeti trilógiát, azok közben felnőttek, és nem gyerekek... Erre gondoltam.
 • Sequoyah #4
  Soha semelyik Star Wars nem keszult a kemenyvonalasoknak. Az eredeti trilogia nyilvan nem, mert akkor meg nem is leteztek ilyenek. Egy mesefilmnek keszult a fiatalok szamara.
  Az elozmeny trilogia szinten mesefilmnek keszult, a szeles kozonsegnek. Az uj trilogia pedig detto...
 • wraithLord #2
  Szerintem a legkeményvonalasabb rajongók inkább belátták, hogy ez már nem nekik készül, és nem is erőlködnek azon, hogy elmenjenek moziba.

  Persze attól függ, mit értünk legkeményvonalasabbon. Van olyan is, hogy valaki annyira keményvonalas, hogy leszarja, mit lát, a lényeg, hogy berántsa a részben John Williams által megteremtett Star Wars hangulat.

  Mondjuk ha a Disney is úgy gondolná, hogy ez már nem a régi rajongóknak való, akkor nem nyomatná agyba-főbe az ősrégi Star Wars kliséket, amik a több mint 40 év alatt már annak is a könyökén jönnek ki, aki zsigerből ki nem állhatja a Star Warst, és nem is látta. Persze az SW klisék rókabőréről lehúzott rókabőrnek kettős a megítélése (és itt vissza is kanyarodunk az előbbiekre). Az egyik azt mondja, hogy a világ legcsodálatosabb homage-e az eredeti trilógiához, valaki meg csak annyit mond rá, hogy jajj ne már megint... ezek nem is akarnak innoválni semmit az SW-n...

  Én azt mondom, a Star Wars szóljon inkább a fiataloknak, én igérem, így se, úgy se fogom nézni. Újítson (pozitív értelemben), és próbálja meg továbbfejleszteni a SW klisékészletet, ne pedig elcsépelje mégjobban.
 • Vata111 #1
  Nem tudott elmenni? Ezt honnan szopta a kedves cikkíró? Nem AKART a vállalhatatlan antistarwars VIII miatt.
  Persze, ha ez egy Disney propaganda cikk, akkor elismerem jó írás, megjár érte a 30 ezüst.