Szekeres Viktor

Lesz Mátrix 4 - az eredeti szereplőkkel

Az eredeti szereplőkkel készülhet el az új Mátrix.

Újabb borzalmas hír érkezett azok számára, akik minden hollywoodi filmes folytatás hírétől a sarokba vonulnak, hogy a magzatpózban szűkölve kucorogjanak átlagosan 7-13 percen át, ugyanis nem holmi sajtóértesülés vagy pletyka alapján, hanem hivatalos bejelentésnek köszönhetően számolhatunk be arról, hogy 2020-ban elkezdik forgatni a Mátrix-sorozat negyedik részét Keanu Reeves és Carrie-Ann Moss főszereplésével, Lana Wachowski rendezésében és forgatókönyve alapján, melyet Aleksander Hemon és David Mitchell közreműködésével írt.

Ez Reeves-re nagyon rá fog férni siker szempontjából, ugyanis a színésznek a John Wicken kívül az elmúlt tíz évben nem volt olyan (élőszereplős) szerepe, amivel akár közepes sikert aratott volna, egyik filmje sem érte el Amerikában a 40 millió dolláros bevételt, amit a JW3 egy hétvége alatt abszolvált.

A Keanu Reeves főszereplésével Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss és Hugo Weaving társaságában bemutatott ausztrál-amerikai sci-fi egy disztópikus jövőt mutat be, amelyben az emberiség mesterséges intelligenciával rendelkező gépek alkotta szimulált valóságban él, ahol az embereket csak arra használják, hogy a gépek energiaforrásai legyenek. Thomas Anderson számítógép programozó azonban felismeri ezt az elnyomott létet, és az emberiség első számú reményévé válik az elnyomók megdöntésében.

Legutóbbi a Mátrix kapcsán 2017-ban írtunk arról, hogy van esély a folytatásra. Akkor Zak Penn szkriptjét kezdték el fejleszteni, amiben a főszerepet Michael B. Jordan alakította volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ostoros #22
  Miért, Darth Vadernek szükséges volt meghalnia?
 • Macropus Rufus #21
  Igen igy vissza hozhatja, de akkor test sem kell neki. Neo egy orogram hiba, okozhat o is hibakat amiknek a vege Trinity lesz.
  Egy elmelet szerint Zion is a Matrix resze. Nincs menekves a rendszerbol.
  Kivancsi leszek erre a 4. reszre, hogy oldjak meg.

  A trukkok: no igen. Minden kamera csak egy kepet csinalt, hiszen a film allo kepek sorozata. Es ez elotte senkinek nem ugrott be. Marmint az, hogy fenykepezovel is lehet filmet kesziteni.
 • Zombee #20
  Igazából lényeges? Kell mindent tudni? Akartad tudni, hogy Anakint a midikloriánok nemzették? Neo felébredt, Smith ügynök pedig innentől tudta, hogy van igazi ellenállás. Majd ezt a nővérek, akik akkor még fivérek, szépen szájbarágósan, egyszerűen el is mesélték. De hazudnék, ha azt mondanám, tett hozzá bármelyik folytatás is bármit az első részhez érdemben. Az ilyen nagyszabású filmek végén meg az önfeláldozás szinte már alap, kell valami, amin sírva vigadhat a néző (lásd még Sötét lovag trilógia, Bosszú Angyalai filmek), még csak azt se mondanám, hogy a Mátrix hozta el nekünk ezt a csavart, anno Darth Vader önfeláldozása sokkal nagyobb csavar volt. Meg mondjuk annak jóval több érzelmi és történeti jelentősége volt. Neo-nak szükségtelen volt meghalnia szerintem.
 • Ellaberin #19
  Ha már teóriák :D :

  Trint meg visszahozhatja maga Neo. Hol van az egy programban, hogy hol lehet belenyúlni? Aztán már a test keresés és bármilyen DNS injektálás és növekedés gyorsítás kis ujjgyakorlat. :D Ennél nagyobb blődségekkel is magyaráztak már meg dolgokat: pl. felébred Neo a zuhany alatt :P :P :P

  A tegnapira meg: Emlékszem a technika engem ugyan csak lenyűgözött. Aztán végképp amikor megláttam a werkfilmet. Olyat találtak ki, ami előtte másnak nem is jutott eszébe. Addig a számítógépes trükkmestereknek sem, aztán persze hamar leutánozták és bekerült minden zs kategóriás "alkotásba" is.
 • Macropus Rufus #18
  "Már a 4. rész megléte is úgy tűnik igazolja, hogy figyelmen kívül hagyják az apró tényeket, hogy Neo és Trinity is elpatkolt... "
  ez igaz. Itt maximum Trinity vissza hozása lehet a gond. Ui. a 2. részben a programozó kifejti, hogy a Neo egy program hiba, amit a rendszer előbb v. utóbb létre fog hozni. És meg is mutatta a qurva sok különböző Neo-t amik létre jöttek a Mátrixban. Szóval a Neo még úgy ahogy magyarázható.
 • wraithLord #17
  Lehetséges, de azért a kontraszt érezhető az első rész és a többi között.
  Az első rész elég világos és egyértelmű, hogy mit akar.
  Inkább a többire jellemző az akciófilmbe ágyazott, első rész mondanivalóját, szellemiségét továbbvinni próbáló álfilozofikus süketelés (pl. az Architect hülyeségei), amibe aztán tényleg mindenki azt lát bele, amit akar.
 • ostoros #16
  Szerintem az első részbe nagyon sokan olyasmit akartak belelátni, ami nincs ott.
 • ostoros #15
  Azért én nem nevezném lezártnak az első film történetét. Közel sem. Annyi történt, hogy NEO felébredt, mint messiás.
  De a küldetése még csak akkor kezdődik, semmit nem tudunk az első film végén arról, hogy hogyan is fog ez a küzdelem kinézni, és hogy a végén gyakorlatilag Jézusként feláldozza magát nem csak értünk, hanem a gépekért is.
 • ostoros #14
  Szánalmas vagy Zetor...
 • wraithLord #13
  Igen, kimaradt egy "csak", bár igazából nekem nem a technika ragadt meg leginkább. (Mármint a kommented első feléhez hozzászólva.)