Szekeres Viktor

A Bőrnyakúak rendezője új háborús filmet készített: itt az 1917 előzetese

Előzetest kapott a Sam Mendes-féle 1917.

A Sam Mendes-féle 1917 előzetese kifejezetten ígéretesnek tűnik. A Universal Pictures nagyszabású, első világháborús alkotása két fiatal brit katonáról szól, akik egy látszólag lehetetlen küldetést kapnak: át kell hatolniuk az ellenséges vonalakon, hogy leszállítsanak egy üzenetet, mely megállíthat egy potenciálisan katonák százainak életét követelő támadást.


A film két főszereplője George MacKay és Dean-Charles Chapman, mellettük pedig még Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Richard Madden és Mark Strong kapott kiemelt karaktert, míg a kisebb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Andrew Scott, Daniel Mays, Adrian Scarborough, Jamie Parker, Nabhaan Rizwan és Claire Duburcq.

A filmet Krysty Wilson-Cairns forgatókönyvéből az a Sam Mendes rendezte, akinek eddigi filmjei igencsak megbízható szintet szállítottak. Ez volt a nyolcadik rendezése 1999 óta, és nem sokon múlik, hogy azon rendező közé tartozzon, akiknek eddig minden munkája 7.0/10-es értékelés fölött legyen az IMDb-n. Első filmje, az Amerikai szépség minden idők legjobb 100 filmje között van számontartva az oldalon 8,4-es értékeléssel, de később munkái is nagyon jól állnak: A kárhozat útja - 7,7, Bőrnyakúak - 7,0, A szabadság útjai - 7,3, Továbbállók - 7,1, 007 - Skyfall - 7,8 - mindössze a 007 Spectre: A Fantom visszatér maradt le kissé 6,8/10-es számaival.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lonvard #2
    Lövészárokharcban, 1917-ben olyan szép érintetlen mezők merrefelé voltak? Nincs egy bombatölcsér a komplett mezőn. Az ágyútűz meg nem így nézett ki, hanem sok ágyú egyszerre tüzelt, és nem ilyen kis itt-ott berobbanások voltak, hanem sortűz volt, és rengeteg becsapódás egyszerre. Az a mezei jelenet inkább olyan, mintha valami 1970-ben rendezett napoleoni csatát látnánk.
  • Montanosz #1
    reméljük nem ennyi volt a puskapor amit a trailerben elsütöttek, minden esetre a robbanásokhoz fekete lőport használtak amit biztos kiszurnak a WW rajongók