Szekeres Viktor

Ridley Scott rendezheti meg a harmadik Alien-előzményfilmet

Elkészülhet a Prometheus és a Coventant folytatása.

A Variety arról értesült, hogy újabb résszel bővülhet az Alien-franchise, ugyanis a 2012-es Prometheus, valamint a 2017-es Alien: Covenant után Ridley Scott újabb előzmény epizódon dolgozik. Azt ugyan még nem tudni, hogy a folytatás mikor készül el, illetve, hogy mi lesz a címe, de a lap úgy tudja, hogy a filmes fogja rendezni, és ő is írja. A projekt jelenleg szkriptfázisban jár.

Ridley Scott legutóbb 2017. decemberében beszélt további Alienes terveiről. Akkor elmondta, hogy a sorozat következő előzményfilmjében kevesebb alien lesz - de legalább több robot, illetve jobban fókuszba kerül a mesterséges intelligencia.

Mindez egyébként azt is jelenti, hogy a Fox stúdió elégedett volt a korábbi epizódok szereplésével. Még akkor is, ha nekünk úgy tűnik, hogy az Alien: Covenant bevétel szempontjából eléggé alulteljesített. Míg a Prometheus 130 millió dollárból Amerikában 126 milliót csinált, a világ többi részén pedig 277 milliót, addig a Covenant, annak ellenére, hogy majdnem 100 millióba került, hazájában még a 75 millió dollárig sem jutott el és nemzetközileg is csak 166 millióra futotta neki. Ez pedig elég komoly visszaesés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CsepeLee fiú #16
    Ez a David-dolog teljesen fals, még Ridley Scott is tagadta utólag interjúban. Csak a nézők költötték bele, bár őszintén szólva volt mit félreértelmezni valóban. Továbbra is legalább több-száz évesek a tojások. Egyébként lelőtték az előzményszálat a nagy negatív visszhang miatt. A 3. rész előtti idővonalból egy független film és egy földi előzménysorozat is érkezik, ezektől tették függővé az "Aliens: Awakening" remake-folytatást Ripley-vel. Tul.képpen a 3.-4. rész már nem létezik valódi canon-ban, csak rémálomként. Ripley életben van. Több olyan könyvet és képregényt is beengedtek, amik kilőtték az utóbbi két részt. Illetve a Covenant szétszórta a lényeket az űrben és már sehogya nincs értelme a 3. résznek.
    Utoljára szerkesztette: CsepeLee fiú, 2023.03.30. 08:00:28
  • Macropus Rufus #15
    "Érdekelne, a tojás hogy került a Sulaco fedélzetére, azt az egyet nem sikerült jól megmagyarázni. "
    úgy emléxem, hogy sehogy sem magyarázták el. Ott van és kész. Ezért írtam, hogy a 2. rész nem folytatható. A királynő letépte magáról a teljes tojószervét. Tehát ő már nem fog tojglit rakni sehová. De arra sem volt utalás, hogy magával vitt volna 1db-ot a hajóra. És ez itt a logikai baki: nem vitte fel, de még ott van. A 3. részben érdekes az is, hogy a xenomorph mi a fenéért feszegeti a kriokapszulát. Honnét érzi, hogy azt ami ott van? És ugye mikor is került a Reply-be a királynő? Mert a tapadó nem támadt meg senkit, egy elpattanó üveg nyírta ki az előtt, hogy a kapszula tetejét egyáltalán ki tudta volna nyitni. Stb. Ezek inkább logikai bukfencek a sztoriban.
  • NEXUS6 #14
    Ja, én is szeretem az Alien3-at, főleg a bővített változatot, van benne 1-2 szigorú jelenet, amit kivágtak, amikor moziba küldték.
  • Zombee #12
    A 2. részt még lehetett folytatni értelmesen, a 4. totál hülyeség. Viszont ha úgy nézed, mint egy B kategóriás Alien rip-off, akkor működik, mert szórakoztató. Az olaszok sok ilyen koppintást csináltak, csak még szarabbat. :)
    Az Alien 3 szerintem nagyon jó film, nyilván a 3. legjobb, de akkor is jó. Érdekelne, a tojás hogy került a Sulaco fedélzetére, azt az egyet nem sikerült jól megmagyarázni.
  • Loál János #11
    Hogy csókolná meg egy facehugger a kloákájával.
  • Ender Wiggin #10
    Nem olvasod sűrűn a filmes hozzászólás vitákat, mi? :-D
    Ez nem tiszta bevétel, a moziknak is meg kell élni valamiből. Kb. 50-60 millió csoroghatott vissza a jegyekből, amikor a 100 milliós gyártási költség valószníűleg a reklám árát nem is tartalmazta.
  • NEXUS6 #9
  • Running #8
    Inkább nem kéne, mert fos lesz.
  • leeloodallas #7
    Nekem inkább ez szórja a szemem:

    "annak ellenére, hogy majdnem 100 millióba került, hazájában még a 75 millió dollárig sem jutott el és nemzetközileg is csak 166 millióra futotta neki. Ez pedig elég komoly visszaesés."

    Már bocs, de rohadjanak meg. Akinek 100 millióból 240 nem elég, az rohadjon meg.
  • Macropus Rufus #6
    nem kellene ezt a fazont az Alien közelébe engedni, sőt azt is meg kellene tiltani, hogy a szájára vegye a szót. Az uccsó két film borzalom volt. A Covenant nagy csavarja, hogy David volt az aki az Alieneket megalkotta meg egyenesen vitz.
    Tulképpen az Alien1-2 volt a legjobb a szériából. A 2. részt csak komoly logikai bukóval lehetett folytatni, de meg tették. A 4. rész meg a hajánál fogva rángatták elő, mondván: klónozták. Szóval ez olyan kellene egy folytatás, de hogyan eset volt.. Klónozták vaze.
    Gondolom a mostani is hozni fogja a Prometheus - Covenant vonalat... Nem várós. Picit sem.