Szekeres Viktor

Elég keményen át kell írni a James Bond 25 forgatókönyvét

Még nem véglegesíthették a következő James Bond-epizód szkriptjét.

A minap írtunk arról, hogy el kellett halasztani pár hónappal a 25. James Bond-film premierjét, most pedig az is kiderült, hogy miért - legalábbis egy szóba jövő okra derült fény. Ugyanis a The Playlist arról értesült, hogy Scott Z. Burnst szerződtették a produkcióhoz, hogy elég komolyan újraírja a forgatókönyv első változatát, amit Neal Purvis és Robert Wade szállított le, ugyanis az az infók szerint nem nagyon nyűgözte le a produkció eminenseit.

Burns a hírek szerint elég komoly summát kap a munkájáért, ami négy hetet ölel fel, ráadásul ő fogja megkapni a fő forgatókönyvírói kreditet is a filmben - Purvis és Wade talán a sztoriötletért kapja majd meg a nevének kiírását. Érdekesség, hogy Burns hasonló munkát végzett a Bourne-ultimátum esetében is, ahol Tony Gilroy szkriptjével voltak elégedetlenek. A forgatás a tervek szerint áprilisban kezdődne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #12
  Akkor lesz 007-es csak nem Bond hanem pl. Susane. De a 007-es eredendően férfi. :(
 • kalapos01 #11
  Így van. Nőkkel nem érdemes filmeket nézni.

  Egyébként szerintem félreérted a dolgot, mivel arról szól a film, hogy Bond visszavonul, ezért más kapja meg a kódnevét. Ennyi. Aki megkapja nem lesz kiemelt szereplő, csak 007-es, nem fog visszatérni a folytatásban, és a sorozatnak sem az a címe, hogy 007-es
 • Macropus Rufus #10
  és ha minden igaz akkor a 007-es már nem Bond lesz hanem egy nő:

  "„Lesz egy kulcsjelenet, amikor M azt mondja, »jöjjön be, 007-es!«, és akkor ő (Lynch) sétál be.
  (…) Ezt olyan pillanatnak szánták, amikor mindenki kiejti a popcornt a kezéből. Bond attól még Bond marad, de 007-esként egy ragyogó nővel helyettesítették” – árulta el a jól értesült bennfentes."

  https://port.hu/cikk/mozi/karoly-herceg-is-feltunhet-az-uj-james-bond-filmben/article-60654?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

  ebből arra következtetek, hogy mai divatnak megfelelően a tradicionális férfi szerepet átadják a nőnek. Ui. Bond nem lesz kiírva, csak gondolom átsorszámozzák. Ha ez így lesz akkor ez a 25. rész marhára nem várós a részemről.
 • wraithLord #9
  *Csak ennek még nincs címe, és a hivatalos (nem magyar) források James Bond 25-ként hivatkoznak rá.
 • wraithLord #8
  "Az, hogy angolul hogyan írják magyar szövegben irreleváns..."

  Igazából pont azt mutattam meg, mi is használjuk, és annak ponttal nincsen értelme, tehát nem irreleváns. :D
  Igénytelennek viszont mondható, és a JB filmeknél furcsa, mert nem szoktuk James Bond 1, 2, 3, 4, 5-25-ként emlegetni őket, hanem a konkrét címét használjuk. Pl. a GoldenEye-t GoldenEye-nak nevezzük, és nem James Bond 17-nek hívjuk.
 • Ellaberin #7
  Valóban túl tárgyaltad :D Azért magyarul a szám után kirakott pont a "hanyadikat" jelenti. Az, hogy angolul hogyan írják magyar szövegben irreleváns, ahogy az is, ha valaki ezt rosszul használja.
  De igazad van, kár ezen fennakadnom, csak szúrta a szemem, hogy sikerült a címben és a kezdő bekezdésben is máshogy írni.
  Az meg hogy ezzel igénytelennek néz ki a cikk, legyen az Sg baja ;)
 • Zoliz #6
  Gondolom nincs a filmben elég nő és travi.
 • Ender Wiggin #5
  Átírják, hogy az megmagyarázza, miért néz ki Bond-feje úgy, mint Arnold Wesker hasbeszélő bábja...? Craiget valami olasz parkolóőrből lett román plasztikai sebész "fiatalította meg".
 • kékherceg #4
  egy új ragasztó
 • kalapos01 #3
  LOL.

  Meg egyébként is, mi az az "a James Bond"?:)