Szekeres Viktor

A Robin Hood az év egyik legnagyobb bukása

Elég nagy csalódást okozott a Robin Hood.

A Ridley Scott által rendezett, Russell Crowe főszereplésével készült 2010-es Robin Hood 200 millió dollárból készült, de nem lett belőle sorozat, a Universal nem volt elégedett azzal, hogy Amerikában csak 105 millió dollárig jutott el a film (Amerikán kívül 216 millió dollár folyt be). A mostani nekifutás a sherwoodi haramia legendájának csak 100 millió dolláros büdzsét emésztett fel, azonban a 14,2 milliós ötnapos amerikai bevétel még nagyobb csalódásnak számít, annak ellenére, hogy ezúttal nem volt nagy nevű főszereplő és rendező sem. Sőt, miután idén nem sok 100 milliós film kezdett ilyen gyengén, bukásról is nyugodtan beszélhetünk, főleg, hogy nemzetközileg a 33 piacról befolyt 8,7 millió dollár sem számít soknak.

A mostani Robin Hood ráadásul a kritikusoknak sem jött be annyira. A Russell Crowe-s változatot sem istenítették agyon, nekünk viszont nagyon tetszett, bár az is igaz, hogy az exit pollos felmérések alapján az idei filmnek sem voltak elégedetlenek a nézői, legalábbis az értékelések B-s átlaga (a mi rendszerünkben ez 4-esnek számít) erre utal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #14
    Nem is engedtük. Ehhez a filmhez semmi köze.
  • bmw #13
    Scott papat nem kellene kamera kozelebe engedni.....
  • Zombee #12
    A folklór szerintem nem szól bőrszínről, mivel a korabeli angolok amúgy sem nagyon találkozhattak más bőrszínű emberrel.
    Imdb-n a stáblistán találtam egy kínait is, bár ő uncredited, csak elsétált valahol gondolom.
  • wraithLord #11
    Ja, de mondjuk Robin Hood hovatartozása azért számít, mert eleve azért áll be törvényenkívülinek, mert a nottinghami seriff elvette a családja földjét, amíg ő a kereszteshadjáratban volt. Tehát angol nemesi család tagja volt, angol nemes meg nem hinném, hogy akkoriban lehetett volna afrikai. Little John származásáról viszont nem tudunk túl sok mindent, meg nem is lényeg, a lényeg az, hogy ő a sherwoodi erdő útonállóinak főnöke. Elvileg ő se nagyon lehetne afrikai, mert mit keresne ott, meg gondolom a folklór is fehér emberről szól... de végül is, majdnem mindegy.
  • wraithLord #10
    Szerintem Robin Hood ázsiai lesz a következő feldolgozásban. :D
  • Zombee #9
    Az a másik, hogy a trailerben minden felrobbant.

    Ennyi erővel Robin Hood is lehetne fekete.
  • Ender Wiggin #8
    Nem baj. 1-2 év múlva majd biztos lesz megint egy verzió. Hátha az... :-DDD
  • wraithLord #7
    Igen, a Kingdom Come: Deliverance a játék, ami Luxemburgi Zsigmond idejében, a Cseh királyságban (mai Bohémia) játszódik... Így mindjárt sejteni lehet, hogy miért csak európaiak (nyugat-eurázsiaiak) vannak benne... :D

    Foxx nekem is furcsa volt, én először azt hittem, hogy Freeman karakterét fogja játszani, még hasonlít is rá a trailerben...
    Elvileg abban az időben, amikor a Robin Hood legenda játszódik, nem sok keresnivalója lett volna afrikainak a Brit szigeteken, szóval igen... Viszont max. a legenda/folklór tisztelete miatt lett volna érdemes kihagyni ezt a húzást, igazából Little John bőrszínének nem sok funkciója van. Biztos nem akarták elsütni még egyszer a közel-keleti havert... De nekem a trailer alapján nem ez volt a bajom vele, hanem hogy olyan, mint egy gagyi szuperhősfilm, ami nem passzol bele az idejébe (középkorba).

    Dornant nem ismertem, nem láttam a Szürke 50 árnyalatát.
  • Zombee #6
    Nem kellett volna megnéznem, kit is játszik Jamie Foxx. Legyek megbélyegezve rasszistának, de hogy Little John-t fekete színész játssza...
    A Jamie Dornan meg a szürke faszi az 50 árnyalatával. Szóval vannak itt ismert színészek. De hogy Jamie Foxx legyen Little John...

    Nem merték kihagyni a feketét. A 91-es filmben legalább volt értelme a mór karakternek, mivel Robinnal érkezett a Szentföldről. De Little John, mint tősgyökeres angol, hogy sötétedett be?

    Pont nemrég volt hír, hogy az újságírók meghurcoltak egy videójátékot, ami a 13-14. századi Csehországban játszódik, és egyetlen fekete karakter sincs benne.
  • cateran #5
    Majmok Bolygoja...ha mar felhozod peldanak a szulobolygodat, hozzatehetned, hogy 33 ev volt az eredeti es a feldolgozas kozt (1968 vs 2001)
    Mar a Russel Crowe-fele Robin Hood traileren is szetrohogtem magam, de ez a mostani szar konkretan maga volt a tomeny rettenet....es hat visszanezve a kommenteket a korabbi hireknel..nem csak en voltam igy....