Szekeres Viktor

Újabb hazai filmes siker: Európa-díjra jelöltek egy magyar alkotást

Az Egy nő fogságban Európa-filmdíjat nyerhet.

Újabb hatalmas filmes elismerést zsákolhatott be Magyarország, ugyanis dokumentumfilmes kategóriában Európa-filmdíjas jelölést kapott Tuza-Ritter Bernadett film, Az Egy nő fogságban. A magyar darab vetélytársai a versenyben Jane Magnusson filmje, a Bergman - A Year in a Life, Talal Derki rendezése, az Of Fathers and Sons, a Simon Lereng Wilmont
-féle The Distant Barking of Dogs, valamint a The Silence of Others lesz, amit Almudena Carracedo és Robert Bahar jegyez.


A német-magyar koprodukció egy főiskolai filmprojektnek indult, amiben a rendező feladata az volt, hogy kövesse végig kamerájával egy általa kiválasztott személy napját, amiből 5 perces filmet kellett készíteni. Ennek az alanya lett az 52 éves Maris, aki egy családnál végzett házi munkát, azonban a forgatás közben a rendezőben tudatosult, hogy egy sokkal felkavaróbb történet húzódik a háttérben, hiszen a nő 10 éve szolgált fizetés nélkül egy magyar családot, s szállásért és ételért cserébe napi 20 órát dolgozott kvázi rabszolgaként, és a kamera jelenléte ébresztette rá, hogy nincs teljesen egyedül. Fokozatosan bizalmába fogadja a rendezőt, majd lassan barátság alakul ki kettőjük között, hogy 1,5 évnyi forgatás után összeszedje bátorságát és megossza vele tervét, miszerint meg fog szökni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!