Szekeres Viktor

Remek kritikákat kap az ősemberes kalandfilm

Az Alpha lehet az év meglepetése.

Amikor megjelent az Alpha első előzetese, nem nagyon indult be a hájpgépezet, amikor pedig elhalasztották a premiert, akkor sokan végképp leírták a filmet, amit pénteken mutattak be az amerikai mozik. A papírformának megfelelően nem is lett nagy siker, bár az elvárások fölött teljesített, azonban kritikai szempontból nagyon jól szerepelt az Albert Hughes által rendezett alkotás.

A RottenTomatoes szoktak összegyűjteni a kritikákat, hogy aztán ezeket pozitívként, illetve negatívként sorolja be a kritikák íróinak segítségével, és az aggregátor oldalon jelenleg 84%-on áll a film, mégpedig annak köszönhetően, hogy a hírünk megírásakor elérhető 56 kritikusi véleményből 47 pozitívan szólt a végeredményről, s mindössze 9 recenzió sikeredett negatívra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #1
    Csa úgy megjegyezném, hogy ez nem ősemberes film, hanem a történelmi őskorban (a Pleisztocén/Würm vége felé, az Őskőkorszak és a Mezolitikum határán) játszódó modern emberes film.
    A filmben Homo sapiens sapiensek vannak - mondjuk ilyenkor már nem is igazán élt más emberfaj a Földön - ez pedig ugyanaz az emberfaj, ami mai is él. Az ősembernek nevezett emberfajok szintén a Homo nemzetségbe tartoznak, csak nem a sapiens fajba.