Szekeres Viktor

Újoncfilmek csatája itthon a mozikban: a zsékategória legyőzte a korrekt akciófilmet

Két folytatásfilm csapott össze itthon a mozikban.

Érdekes hétvégén vagyunk túl a mozikban, ami az újoncfilmek tekintetében két második rész csatáját hozta, amit (nem meglepő módon) a gyengébb eresztés nyert. A Szupercella 2 : Hadest alig két és fél hét alatt forgatták le kínai pénzből és Amerikában azonnal DVD-re küldték, itthon viszont a forgalmazó úgy vélte, hogy a nézőket valamennyire érdekelheti, és ez így is lett, a 47 moziban játszott filmre 15 810 jegyet adtak el bemutatójának első négy napján, amivel a negyedik helyet csípte el a hétvégi toplistán. (Ez az első rész 30 ezer fölötti startjához képest természetesen még így is jókora visszaesés.)

Mindez azt jelenti, hogy a Sicario 2 – A zsoldos hiába lett egy teljesen korrekt akciófilm, csak az ötödik helyre futott be 12 133 nézővel, ami egyébként nem is olyan nagy csökkenés a 14 ezer néző fölött kezdő első részhez képest, de valószínűleg a forgalmazó abban reménykedett, hogy miképp Amerikában, úgy itthon is rá tud pakolni a film az anyafilmre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #1
    A Hades-t nehéz lett volna lefordítani Hádészra, ha már magyarítanak.
    Nem láttam egyik második részt sem, de nekem az Escape Plan első része bejött, nem gondoltam, hogy a második rész a trágya kategóriában fog indulni (ha az). Kár érte. Mondjuk Schwarzenegger és Stallone nélkül csont nélkül befért volna az első is a B-kat(?) akciófilmek közé, mint amilyeneket Lundgren, Van Damme és társai csináltak anno a 80-as években.

    A Sicario pedig nem az a tipikus hollywoodi film, szóval nem lenne csoda, ha az ahhoz a tempóhoz és szellemiséghez szokott közönség annyira nem kíváncsi rá.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2018.07.04. 16:49:29