Szekeres Viktor

The Rock, Hihetetlenék és Hangya - a júliusban is szuper­hősökre leszünk kíváncsiak a mozikban

Július minden hetére jut egy folytatás, és kapunk 3 szuperhősös filmet, valamint 3 animációt is. A legjobb viszont egy, a 80-as évekbeli szovjet underground zenei színtérről szóló darab lesz.

Hányszor voltál moziban júniusban?
 • Egyszer sem.
 • Egyszer.
 • 2-3-szor.
 • 4-5-ször.
 • 5-nél többször.
Július egy rövidebb mozis hónap lesz, hiszen mindössze négy premiernapot foglal magában, és azok sem szolgálnak mindig sok bemutatóval, lesz, hogy egy héten csak egy új film kerül elénk. Azonban az ötödike éppen a legforgalmasabb nap a hónapban hat új filmmel.

Egy burka, egy nadrág

Az eheti bemutatók meglehetősen széles spektrumot fednek le. A hihetetlen család 2. (Incredibles 2) a szuperhősös és animációs szegmenst képviseli, egy klasszikus Pixar-darabról húz le újabb bőrt a stúdió. Minden nyári hónapra dukál egy korhatáros, eredeti komédia, ez most a valós alapokra építkező, fogócskás Haverok harca (Tag) lesz, amit harmadik hollywoodi premierként a Sodródás (Adrift) című dráma egész ki, amiben Shailene Woodley egy ugyancsak valós elemekre építkező sztoriban egy hurrikán után a semmi közepén találja magát hajójával. Az amerikaiak mellett két vicces, francia film is mozikba került: az Egy burka, egy nadrágban (Cherchez la femme) egy magát burkával álcázó férfiba szeret bele titkolt szerelmének bátyja, a Papás-babásban (Daddy Cool) pedig egy szerelmét visszaszerezni kívánó férfi bölcsődét nyit. A hét utolsó premierje, a Ramen shop - Ízek a múltból (Ramen Teh) Japánból és Szingapúrból érkezett, amiben egy japán ramenséf családja gyökereit kutatja fel, s lel elfeledett titkokra.

Haverok harca

Tizenkettedikén már csak három premier lesz a hazai mozikban. Hollywood ezúttal kettővel képviselteti magát. A Felhőkarcolóban (Skyscraper) Dwayne Johnson próbálja ki, hogy milyen volt Bruce Willisnek a Die Hardban akciózni, míg a Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakációban (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation) a sorozat szereplői ezúttal a tengerre merészkednek, miközben talán azon gondolkodnak, hogy itthon ez, a(z élő)halottakat felvonultató film, valamint a már említett, olykor káromkodásokkal támadó Pixar-mozi is csak hatos karikát kapott, hiszen nincs más fokozat a 12-es karikáig. A Férfiak fecskében (Swimming with Men), ami a harmadik bemutató lesz, egy angol komédia a St. Trinian's rendezőjétől. Ebben a főhős egy világbajnokságra készülő, férfiakból álló szinkronúszócsapatban találja magát.

Sodródás

A hét harmadik mozis hetén, július 19-től mindössze egyetlen film kerül bemutatásra a hazai mozikban, szóval akit nem érdekel a Mamma Mia! folytatása, a Mamma Mia: Sose hagyjuk abba (Mamma Mia: Here We Go Again) és valami újdonságot akar látni, az reménykedhet abban, hogy lesznek premier előtti vetítések valamiből. A film kapcsán érdekes lesz látni, hogy mennyire fog rekordközeli startot produkálni, hiszen az első rész több, mint 700 ezer nézővel dicsekedve minden idők egyik legnézettebb mozifilmje itthon 1990 óta, és ha a nem különleges effektekre és egy számítógépes grafikákra építkező filmeket vesszük, akkor Mamma Mia! a Nicsak, ki beszél! és a Nicsak, ki beszél még! mögött az örökranglista harmadik helyezettje. (Már persze akkor, ha a Titanicot nem soroljuk ide.)

Férfiak fecskében

Például arra van komoly esély, hogy a hivatalosan 26-tól látható A Hangya és a Darázs (Ant-Man and The Wasp) pár előadás erejéig korábban is vetítésre kerüljön, hiszen mégiscsak világpremierről van szó, amit nálunk sajnos elhalasztottak pár héttel. A Marvel-film mellett még erre a napra írták ki a hónap, de talán nyár legjobb filmjének számító orosz Nyár (Leto) első vetítéseit is - a film története a 80-as évek Szovjetuniójában játszódik, az underground zenei világot bemutatva, a főhőse pedig az egyetlen leningrádi rockklubban zenélő fiatal. Ezek mellett még Javier Bardem eljátszotta Pablo Escobart az Escobarban (Loving Pablo), valamint egy földönkívüli lényes német animációnak is örülhetnek a gyerekek, aminek a címe Luis és a zűrlények (Luis & the Aliens).

Nyár

Melyik júliusi hazai mozis premier érdekel legjobban?
 • Hangya 2
 • Mamma Mia 2
 • A Hihetetlen család 2
 • Hotel Transylvania 3
 • Felhőkarcoló
 • Haverok harca
 • Valamelyik a többi közül.
Augusztusban már jóval több újdonság kerül a mozikba, többek között annak is köszönhetően, hogy öt mozis héttel számolhatunk. Jó hír, hogy három folytatás is lesz közöttük, valamint egy újabb remek magyar alkotás - idén igazán jó éve van a hazai filmeknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!