Szekeres Viktor

Készül Az utolsó csillagharcos rebootja

Nyolcvanas évekbeli gagyiscifiből készül új változat.

Annak ellenére, hogy Az utolsó csillagharcos (The Last Starfighter) nem számít túl elismert filmnek és talán még a kultstátusz is elkerülte, nagyon sokunkban ébreszt kellemes, gyermekkori mozis emlékeket. És lehet, hogy nemsokára újabb gyerekek fognak diadalittasan a levegőbe csapni a film megnézése után, hiszen új változatot fog kapni. Legalábbis ez Hollywood terve.


Gary Whitta, aki többek között a Zsivány Egyes vagy az Éli könyve forgatókönyvét írta, tweetben beszélt arról, hogy Jonathan Betuel közreműködésével dolgozik az 1984-es Az utolsó csillagharcos rebootján, aminek kapcsán pár koncepciós vázlatot meg is osztott követőivel. A képeket Matt Allsopp készítette.

Betuel, aki az eredeti alkotás írója 2015-ben már megpróbálkozott egy Az utolsó csillagharcos-tévésorozatot készítésével The Starfighter Chronicles címmel, azonban ebből a projektből nem lett semmi. Annak a változatnak az volt érdekessége az lenne, hogy nem a mozifilm sztoriját ismételte volna meg, vagy vitte volna tovább, hanem egy teljesen új megközelítést alkalmazott volna, mely egy földönkívüli rendőri szervezetről szólt.

Érdekességképp íme az eredeti Az utolsó csillagharcos tartalma: "Alex Rogan vándor életmódot folytat édesanyjával egy lakókocsi fedélzetén szerte az országban. Az utolsó csillagharcos című játékot játssza naphosszat. Egyszer csak megüti a felső ponthatárt és megjelenik előtte egy furcsa ember. Centauri utazásra hívja Aexet, aki elfogadja az ajánlatot. Amikor elrepülnek, Alex rájön, hogy a Rylos bolygó felé szállnak, ahol pilótákat képeznek ki a csillagközi háborúra Xur ellen. Alexet azonban hazaküldik, amint kiderül, hogy véletlenül sorozták be. Xur emberei felrobbantják az indítópályákat, így Alexnek mégiscsak vissza kell térnie a seregbe, mint az utolsó csillagharcos."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces2 #10
    Faszom, meglovagoljuk az ernest cline nosztalgiavonatot? Kifordul a belem ezektöl a szaroktol.
  • professional #9
    Geci jó kis film volt!
    "Köszöntelek Csillagvadász! A Csillagközi Szövetség újjonc vadászpilótája vagy!"
    Hányszor álmodoztam róla, hogy értem is eljönnek majd egyszer...aztán lófasz se történt, de a film maga extra nagy hatással volt rám annó!
    Utoljára szerkesztette: professional, 2018.04.05. 15:34:21
  • Cyberdog #8
    Igen ezt akartam én is mondani. A legkorábbi filmek egyike, amelyben 3D-s számítógépgrafikát alkalmaztak. Azaz a CGI effektek egyik úttörője volt.

    S azért a kult mivoltát sem vitatnám, hisz számos más médium felhasználta. Videojátékok készültek belőle arcade és otthoni számítógépre és konzolokra, sőt a FASA Corp. külön táblás szerepjátékot fejlesztett ki rá.
    https://boardgamegeek.com/boardgame/9569/last-starfighter-combat-game

    A folytatásról meg annnyit, hogy nem ez az első alkalom, hogy tervezik. 2012-ben Seth Rogen és Steven Spielberg is jelezte, hogy elkészítenék a folytatását vagy egy remake-t,
    2008-ban is volt egy próbálkozás egy folytatás előkészítésére.
    2015-ben meg TV-s reboot-t terveztek ahol a forgatókönyv el is készült. De Jonathan R. Betuel az író többször is jelezte, hogy nem kíván folytatást a filmnek.

    A friss hírrel kapcsolatban annyit, hogy Betuel rábólintott végül a folytatásra és Gary Whitta-val szorosan együttműködik a folytatás elkészítésében. Ezt Whitta írta a tweet oldalán.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.04.05. 14:50:11
  • Vanek úr #7
    Csatlakozom a kommentelők véleményéhez; a cikkíró kicsit alulértékelte ezt a művet. Nekem is tetszett akkoriban, és többször is megnéztem. Vagyis igen, én sem vagyok mai csirke, és látom, hogy a mai látványvilágú filmek között tényleg 'gagyi'-nak tűnhet; de akkoriban (sok évtizeddel ezelőtt) ez bőven jó volt.
  • Paddy #6
    Grammar nazi "Annak a változatnak az volt érdekessége az lenne"

    Nem kéne hozzányúlni, a régi jó volt és most is jó. Nem lesz ez így jó more.
  • cateran #5
    Gagyiscifi meg "Annak ellenére, hogy Az utolsó csillagharcos (The Last Starfighter) nem számít túl elismert filmnek"

    Marmint a cikkironal.....A Tron mellett (es az SW alatt) a 80-as evek 1ik legismertebb uroperaja akkorban brutalisnak szamito CGI-vel....Persze 12-13 eves fejjel (vagy hany evesek az SG cikkiroi..) valoban gagyinak tunhet az alig 34 eves film...




    Utoljára szerkesztette: cateran, 2018.04.05. 13:57:58
  • Ender Wiggin #4
    Teljesen vállalható film ma is. És itt jüön a költői kérdés: egy mai gyerek miért nem nézheti meg az eredetit? Mi indokolja a modernizálást? A pénzen kívül, úgy értem.
  • Voltan #3
    Hehe, dettó. Gyerekkorom egyik nagy kultfilje volt. Objektív véleményt ne is várjon tőlem róla senki :) Hogy megér-e egy rebootot, az már más kérdés.
  • Gyuszopapa #2
    Nekem tetszett.Szórakoztató volt.
  • Wowbagger78 #1
    Azért a "gagyiscifi" jelző túlzóan lehúzó. Látványban és story-ban bőven hozza a Tron színvonalát, csak a Tron-nal szemben ez nem lett kult.

    Gyerekkoromban még moziban néztük meg. A kocsonyás pali a takaró alatt máig beleégett a retinánba:)