Szekeres Viktor

Szeptemberben megint érdemes lesz moziba járni

Vége a punnyadásnak és a pocsék augusztus után szeptember már az első héten hozza magát, később pedig jön a Kingsman és a Terminátor is.

Hányszor voltál moziban augusztusban?
  • Egyszer sem.
  • Egyszer.
  • 2-3-szor.
  • 4-5-ször.
  • 5-nél többször.
Az augusztust eléggé csalódást keltő kínálattal zárták a mozik, de szeptemberben rögtön magasról indíthatunk, hiszen hetedikén nem csak egy új Stephen King-adaptáció, az Az (It) kerül bemutatásra (a jelek szerint lesz akkora siker, hogy elkészüljön a folytatás), hanem a Csábítás (The Beguiled) és a Wind River - Gyilkos nyomon (Wind River) is - előbbi Sofia Coppola új filmje Thomas Cullinan polgárháborús regénye alapján, utóbbi pedig a korábban A préri uraiért és íróként a Sicarióért is felelő Taylor Sheridan krimije.

Az

A három kötelező film mellett láthatunk még egy szívhez szóló belga animációs filmet, aminek a főszereplője Óriásláb fia (The Son of Bigfoot), aki ember; megérkezik A remény másik oldala (Toivon tuolla puolen), ami egy mindenképp biztató finn krimikomédia (ki mástól, mint Aki Kaurismäkitől?), illetve a Luc Besson-féle akciófilm, a Renegátok (Renegades), amiben tengerészgyalogosok loholnak rengeteg arany nyomában. És a fentiek mellé még újrapemierként egy Fellinit is kapunk, Az édes életet (La dolce vita)

Amerikai bérgyilkos

A szeptember 14-i mozis héten is jut minden napra egy premier. A legjobban talán az Amerikai bérgyilkos (American Assassin) fog szerepelni, ami jóféle akciómozinak tűnik, de természetesen egy jó kampány esetén az Újra otthon (Home Again) is befuthat a legnézettebbek közé, hiszen itthon mindig is kedvelték Reese Witherspoont, ha romantikus komédiában szerepelt. Előzmények ide vagy oda, nem hisszük, hogy a Nyílt tengeren: Cápák között (Open Water 3: Cage Dive) nagyot robbanthat, erre inkább a következő cápás filmnek lesz esélye.

A remény másik oldala

A hét kisebb premierjei között még ott lesz a Bartók című magyar dokumentumfilm, egy orosz, animált Óz-adaptáció, a Fantasztikus utazás Óz birodalmába (Urfin Dzsijusz i jego gyerevjannije szoldatij), két újrapremier: a Terminátor 2: Az ítélet napja (Terminator 2: Judgment Day) és A halál 50 órája (Battle of the Bulge), egy 4K-ban forgatott Pink Floyd-közeli koncertfilm, a David Gilmour Live at Pompeii, valamint a Kedi - Isztambul macskái (Kedi), ami ismételten csak dokumentumfilm (de valami varázslatosan szép), és a török főváros macskáktól hemzsegő utcáit láthatjuk benne hét cica szemszögéből.

Renegátok

21-től ismét cápák lesznek a középpontban, hiszen bemutatásra kerül a nyár egyik meglepetés sikerfilmje, a 47 méter mélyen (47 Meters Down), de persze a nézettségi koronáért egy képregényes folytatás, a Kingsman: Az Aranykör (Kingsman: The Golden Circle), valamint egy animációs spinoff, a A LEGO Ninjago-film (The LEGO Ninjago Movie) fog harcolni.

A kairói eset

Szerencsére nem csak kommersz premierek lesznek, hiszen az HBO által már bemutatott ultramaratonos dokumentumfilm, az Ultra is moziba kerül Simony Balázs rendezésében, láthatunk egy operafilmet, A varázsfuvola (The Magic Flute) címmel. Judy Dench-csel Stephen Frears rendezésében érkezik Viktória angol királynő kései éveiből a Viktória királynő és Abdul (Victoria & Abdul) című életrajzi darab, és talán a hét legjobbja, A kairói eset (The Nile Hilton Incident), ami egy svéd krimi lesz. Végül, de nem utolsósorban egy magyar film, a Hetedik alabárdos lesz látható ekkortól - Vékes Csaba rendezésében egy statisztából színházi vezető rendezővé váló férfit ismerhetünk meg, valamint az Isten hozott Németországban! (Willkommen bei den Hartmanns) egy német komédia egy nigériai menekültet befogadó családról.

Tulipánláz

Szeptember 28-tól ismét hét premierrel kell számolnunk, és nem valószínű, hogy bármelyik is nagyot robbantana. Az Egyenesen át (Flatliners) egy 80-as évekbeli, élet-halál mezsgyéjével foglalkozó thriller újrája, de az eredetit a mai tinik nem nagyon ismerik, így nincs is hájpja. A Salamon király kalandjai egy nagyköltségvetésű magyar animáció, a Lady Macbeth (Lady Macbeth) pedig egy érdekes csavart magában hordozó angol kosztümös darab, ami a 19. században játszódik. Két Pókember-film után egy visszafogott drámát készített Marc Webb, a New York-i afférokat (The Only Living Boy in New York), amely talán visszahozza valamennyire azt a Webbet, akit az 500 nap nyár kapcsán megismertünk. A másik Boleyn lány rendezőjének új filmje, az Alicia Vikander főszereplésével készített Tulipánláz (Tulip Fever) Amszterdamban játszódik, természetesen a tulipánláz idején, és egy magyar filmet is elhoz nekünk a Vertigo Média, az Álmatlan az Anna and the Barbies koncertfilmje lesz. Emellett ráadásul egy másik zenés dokumentumfilm is lesz a hónap utolsó mozis hetén Black Sabbath the End of the End címmel.

Wind River - Gyilkos nyomon

Melyik szeptemberi hazai mozis premier érdekel legjobban?
  • Az
  • Renegátok
  • Wind River - Gyilkos nyomon
  • Amerikai bérgyilkos
  • Újra otthon
  • Nyílt tengeren: Cápák között
  • 47 méter mélyen
  • Kingsman: Az Aranykör
  • A LEGO Ninjago-film
  • Egyenesen át
  • Salamon király kalandjai
  • Valamelyik a többi közül.
És, ha egy üzlet egyszer beindul..., akkor nem is nagyon áll meg, hiszen októberben több igen várt premier is mozikba kerül. Csak pár cím a kínálatból: Hóember, Szárnyas fejvadász 2049, Jigsaw, Suburbicon, és persze az Anyám!.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!