Szekeres Viktor

Két remek és két gyenge filmet hozott a mostani hétvége

Minden néző beérné heti két jó filmmel, így nincs okunk panaszra.

Amerikában hétvégén négy széles körű mozis premierre kerül sor, és ezekből úgy tűnik, hogy kettő igen jól sikerült - legalábbis a kritikák alapján. Ahogy arra számítani lehetett, a Stephen King-féle fantasy-adaptáció, A setét torony (The Dark Tower) nem sikerült jó. A RottenTomatoes gyűjtése alapján az eddigi több, mint száz kritikából csak 22 lett pozitív 96 negatív mellett, márpedig ez csak 19%-os mutatót jelent.


Ugyancsak nem sikerült túl jól a kritikusok szerint Halle Berry thrillerje, a Kidnap, mely közel sem lett annyira lehúzva, mint a valóban összecsapott The Dark Tower. Az RT 40%-os mutatója 22 pozitív és 33 negatív hangvételű írásból áll össze, így végképp lutri, hogy nekünk tetszeni fog-e, ha beülünk rá.


Szerencsére jól sikerült filmek is kerültek moziba pénteken. Például a Kathryn Bigelow által rendezett Detroit, melynek 89%-os az RT-mutatója, hiszen 126 kedvező írás mellett csak 16 elmarasztaló született az 1967 nyarán játszódó, valós eseményeket bemutató történetről.


Az itthon Gyilkos nyomon alcímmel bemutatásra kerülő Gyilkos nyomonról valójában elég lenne annyit tudni, hogy Taylor Sheridan új filmje, és már mennénk is a moziba, de minden bizonnyal a 88%-os RT-mutató sem fog sokakat eltántorítani senkit a megtekintésétől. Még akkor sem, ha nincs több, mint 100 kritikája, csak 58, amiből 51 elég lelkesítő lett.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!