Szekeres Viktor

Júliusban nem sok filmet fogunk látni, de azok ütni fognak

Aki nem feltétlenül a jó filmekre kíváncsi, hanem azokra, amik nagy bevételt fognak hozni, illetve sok pénzből készültek, az júliusban sokat fog mozizni.

Hányszor voltál moziban júniusban?
  • Egyszer sem.
  • Egyszer.
  • 2-3-szor.
  • 4-5-ször.
  • 5-nél többször.
A hazai forgalmazók nem viszik túlzásba a premiereket júliusban, minden héten három új film kerül a mozikba, ami messze elmarad a korábbi 6-7-es átlagtól. Ennek persze az az oka, hogy most érkeznek a legnagyobb ágyúk, és papíron tartani kell attól, hogy elszippantják a nézőket. Persze a valóság az, hogy egy képregény-adaptáció mellett nem hülyeség valami teljesen más célközönséggel bíró kommersz filmet, vagy artmozis alkotást, esetleg gyerekfilmet bemutatni.

Szerelmes SMS

Vegyül például július hatodikát, amikor a prímet a legújabb képregényes reboot, a Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming) fogja vinni. A fura, hogy emellé egy másik popcorn akciómozit, a Riviérás, autós Kipörgetve (Overdrive) című darabot álmodta meg Scott Eastwooddal a Freeman Film, hátha nem lesz hatalmas bukta. A harmadik premier a Swingerklub (Swinger) lesz, ami egy dán romantikus komédia 18-as karikával, és a címéből kiderül, hogy hol játszódik.

Valerian és az ezer bolygó városa

13-tól is két "nagy" film fog vetélkedni a nézők kegyeiért, de jó eséllyel az ekkor bemutatásra kerülő folytatás, A majmok bolygója: Háború (War for the Planet of the Apes), simán le fogja alázni a feldolgozásnak is tekinthető, de igen viccesre hangszerelt Baywatch-ot (Baywatch), mely, bárhogy is sikerült, biztos, hogy jobb lett, mint a máig ciki tévésorozat. A harmadik premier ezúttal egy francia dráma, az Én és a mostohám (Sage femme), aminek a főhőse egy szülésznő, akinek felbukkan a "mostohája", halott édesapja volt szeretője (Catherine Deneuve).

Atomszőke

Huszadikára is két nagy durranás fogja elvenni egymástól a nézőket. Egyrészt Christopher Nolan bizonyíthatja a Dunkirkkel (Dunkirk), hogy a háborús műfaj nem áll tőle messze, másrészt pedig Luc Besson azt, hogy Az ötödik elem után is tud még értékelhető scifit rendezni, hiszen a Lucy nem volt az. A Valerian és az ezer bolygó városa (Valerian and the City of a Thousand Planets) ráadásul még képregény-adaptáció is, és elég nagyszabásúnak tűnik. Ezek mellé érkezik még az esélytelenek nyugalmával a német Szerelmes SMS (SMS für Dich), ami romantikus komédia lesz a Csajok a csúcson vörös lánykájának, Karoline Herfurthnek főszereplésével és rendezésében.

Dunkirk

A hét utolsó mozis hete elhozza itthonra a Magyarországon forgatott, igencsak korhatáros akciómókát, az Atomszőke (Atomic Blonde) című filmet Charlize Theronnal, amelynek nem akad komoly kihívója, hiszen a Dzsungel-mentőakció (Les As de la Jungle) egy francia animáció egy tigrispingvinről, míg a Totál gáz (À fond) csak akkor lehet siker, ha kellőképpen a nézők fejébe verik, hogy az rendezte, aki a Babysitting első és második részét. Egyébként kifejezetten vicces filmről van szó, amelyben a családi autós nyaralást egy megállni képtelen új autó zavarja meg. Lesz benne adrenalin, na, és ha amerikai lenne, akkor biztosan sikert aratna, hiszen a 160 km/h-s száguldás 90 perces át elég könnyen eladható.

Totál gáz

Melyik júlusi hazai mozis premier érdekel legjobban?
  • Pókember: Hazatérés
  • Kipörgetve
  • Baywatch
  • A majmok bolygója: Háború
  • Dunkirk
  • Valerian és az ezer bolygó városa
  • Atomszőke
  • Valamelyik a többi közül.
Augusztusban is lesznek blockbusterök, azonban szerencsére már több "járulékos" filmnek jut hely a programban. Más kérdés, hogy ezek közül egyelőre csak igen kevés ígérkezik érdekesnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!