Szekeres Viktor

Kiderült, miről fog szólni A marsi írójának második scifi-könyve, amiből már készül a film

Végre infókat kaphattunk arról, hogy mi lesz Andy Weir új könyve.

Andy Weir írta A marsit, melyből A mentőexpedíció címmel készített Ridley Scott hatalmas sikerű filmet, mely Amerikában 228, a világ többi részén pedig 402 millió dollár bevételt hozott a mozis vetítések során. Nem is volt csoda, hogy a 20th Century Fox látatlanban lefoglalta a szerző következő könyvének, az Artemisnek a megfilmesítési jogait. És most az is kiderült, hogy mi fán is terem az új regény története.

Az Artemis nyomtatásban november 14-én jelenik meg, története pedig a közeli jövőben fog játszódni a Hold első és egyetlen városában. Központi szereplője Jasmine Bashara (barátainak csak Jazz), aki alkalmi csempészettel foglalkozik, azonban egyszer csak lehetősége nyílik véghez vinni a tökéletes bűntényt. Balszerencséjére azonban az előkészítés, illetve végrehajtás során olyan összeesküvésbe tenyerel, aminek Artemis irányításához is köze van, így egy végső, igen kockázatos megoldáshoz folyamodik.

Weir elmondása szerint a történet, mint A marsiban is, tudományosan megalapozott, rendkívül precíz lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #4
    Ja, annyira lesz tudományosan meglapzott és precíz, mint az alacsony gravitáció nélküli Mars (melyen nincs ekkora vihar, mint a filmben, mert légnyomás se nagyon akad - szóval már az első lépésnél hasra is esett a történet)... Jóvanakkor.
  • ostoros #3
    Az volt az irodalmi eszköz. Ugyanis az egész úgy indul, hogy korán el kell hagyniuk a bolygót mert az erős szél miatt felborulni kezd a rakétájuk.
    Na, most, ilyen erős szél a jelenlegi légköri sűrűség miatt nem lehetséges a Marson. Ezzel az író is tisztában van. Azonban valamit ki kellett találni az írónak, hogy a főhőst a társai otthagyják a Marson, és beinduljon a történet, mindezt úgy, hogy közben nekik azt kell hinniük, hogy halott.
    Ezért is nem fedhették be a bázist extra védelemért, mert az tönkre tette volna azt a jelenetet, amikor az egyik zsilip kiszakad és emiatt kiszökik az összes levegő.
    Írói eszköz. Ha eleve minden tökéletesen működik, nincs történet sem, és izgalom sem. :)
  • Talley #2
    A könyvben volt valami oka, hogy miért nem fedték be a bázisukat marsi földdel/homokkal? Legalábbis azokat a részeket, amiknek nem kell kint lenniük? Gondolom valamennyi extra védelmet adna és legalább egy ásót csak vittek megukkal.
  • BrockSamson #1
    Fincsi. A marsinak nincs sok irodalmi erteke, de kb. egy nap alatt kiolvastam, olyan erdekfeszito volt. Szoval johet.