Szekeres Viktor

Áprilisban itthon is láthatjuk az új Winnetou-tévésorozatot

Itthon az RTL Klubon nézhetjük a Winnetou-t.

Tavaly decemberben debütált Németországban a legendás Winnetou című sorozat 2016-os változata. A minisorozatban Gojko Mitic is feltűnik Incsu Csunnaként, azonban a címszereplőt ezúttal más fogja alakítani. A három részes sorozatban a címszereplő Nik Xhelilaj, míg Old Shatterhand megformálója Wotan Wilke Möhring lesz. A sorozat magyar nyelvű premierje április 15-én lesz az RTL Klubon.

A 60-as évektől kezdve Németországban majd egy tucat Winnetou-film készült, melyekben a francia Pierre Brice játszotta az apacs törzsfőnököt, sápadtbőrű jóbarátját, Old Shatterhandet pedig az amerikai Lex Barker alakította. Karl May egyébként meglepően termékeny volt, s ennek köszönhetően bőven van feldolgoznivaló alapanyag - 1875 és 1910 között majd két tucat történetben szerepelt Winnetou.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #5
    Pár éve újranéztem Az Ezüst-tó kincsét. Kicsi koromban imádtam, felnőtt fejjel kissé megkopott, együgyű. Nem olyan, mint pl. A hét mesterlövész vagy A jó, a rossz és a csúf, hogy nem fog rajta az idő.
  • Zombee #4
    A cikkíró soha nem hallotta a sápadtarcú elnevezést?
  • Ender Wiggin #3
    A régiek jók voltak. Barker még egy kis autentikusságot is csempészett, mégha az indiánok európai színészek is voltak. De az új verzó akkor 100% kraut? Meh.
  • Montanosz #1
    borzaszto gyenge lett