MTI

1 milliárd forintból újulnak meg a Cinema City mozijai

A Cinema City az idén 1 milliárd forintot fordít mozifelújításra - közölte a társaság. A cég csütörtökön nyitja meg Győrben legújabb 4DX mozitermét 300 millió forint beruházás révén.

A felújítási tervek között szerepel, hogy a Cinema City Aréna IMAX termében kicserélik a vásznat, a székeket, várható a miskolci és a székesfehérvári mozi teljes, illetve a szolnoki és a szombathelyi multiplex részleges megújítása. A Cinema City 1930-ban, Haifán kezdte működését, a CineWorld hálózattal történt összeolvadás nyomán Európa második legnagyobb mozihálózatává vált, a kontinensen 226 mozit üzemeltet 9 országban, az egyik legújabb vetítéstechnológia, az IMAX-jogok kizárólagos tulajdonosa, 33 IMAX- és 28 4DX-mozi üzemeltetője.

A Cinema City az idén ünnepli magyarországi működésének 20. évfordulóját, miután a kelet-közép-európai régióban Budapesten nyitotta meg az első moziját 1997-ben, azóta a főváros 5 pontján 68, az ország 13 megyeszékhelyén összesen 89 mozi termet működtet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #3
    Ruhatár tutira nem lesz, az más nyugati multiplexekben sincs.
  • Malachit #2
    A Szolnokira rá is fér, mert a székek már rég szemétre valóak. Volt amelyik szét volt esve, másikba meg bele nem ültem volna olyan piszkos volt.
  • Paddy #1
    Aztán ruhatár lesz-é végre bennük?