Szekeres Viktor

Nem kegyelmeznek a földönkívüliek A függetlenség napja 2 új előzetesében

Ezúttal nem sok esélye lesz az emberiségnek.

Amerikában magyar idő szerint hétfőn, fél órával éjfél után vette kezdetét az NFL, az amerikai futball bajnokság nagydöntője, a Super Bowl. Ahogy az lenni szokott, a Super Bowl alatt félpercenként hatalmas összegekért, idén körülbelül 5 millió dollárért vásárolhattak reklámot a hirdetők, így legtöbben igazán igyekeztek kitenni magukért. Legkönnyebb dolga persze a filmek és tévésorozatok gyártóinak volt, hiszen általában nem külön forgattak le egy-egy költséges szpotot, hanem a meglévő anyagokból vágtak össze.


Az Independence Day: Resurgence is kapott egy új előzetest a nagy meccs alatt. A film amerikai premierjére június 24-én fog sor kerülni. A hivatalos szinopszis első mondata a következő: "Mindig tudtuk, hogy vissza fognak térni." A történet szerint az első földönkívüli attak után talált idegen technológia használatával a Föld nemzeteinek együttműködése révén egy védelmi programot indítanak el a bolygó megvédése céljából. Azonban senki nem készíti fel az emberiséget az idegenek sokkal fejlettebb és váratlanul lecsapó haderejére, mindössze pár bátor férfi és nő képes arra, hogy megmentse a világunkat a pusztulástól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KisEmir #18
    "Jó tudom, szleng de hogy lehet ilyen moslékba süllyedni ?!" Igazából jövevényszó, ahogy a talicska.
  • ostoros #17

    Atomot nekik!
    https://www.youtube.com/watch?v=wGtVXdnUXyI
  • Ender Wiggin #16
    Nem akarok vitatkozni (bár veled csak azt lehet), de a "szleng" nem XXI. századi magyar szó. Már 1989-ben jelent meg szótár is:

    http://moly.hu/konyvek/andras-t-laszlo-kovecses-zoltan-magyar-angol-szlengszotar
  • Freddy TNT #15
    Elolvastam. Hiányos tudásból fakadóan attack-bólés való átültetésére gondoltam. Az eredeti tudásomnak megfelelően jogosnak tartom a felindulásomat! De igazatok van, tévedtem. Most jó? Bár ennek még utána nézek pár helyen a bizonyosság kedvéért.

    Semmiképp sem szabad csendben maradni mert aki csak ül és kussol az sosem tanul! Na és olykor talán igaza is lehet. Az más tészta,hogy most épp nem.

    A film meg tényleg várós.
  • tibisan #14
    tetszetős 2. rész lesz....hogy már így a 14. kommentben a filmről is essen pár szó
    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2016.02.09. 15:14:47
  • ostoros #13
    De az a liberális kurucinfó, szóval arról ne essék szó.
  • Sequoyah #12
    Az nem jo ugy, hogy olyanert tamadsz le valakit (a cikkirot), amit nem kovetett el. Ilyenkor sokkal egyszerubb es meltosagosabb beismerni a tevedesed, es csondben maradni.

    http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Attak
  • Freddy TNT #11
    Öröm látni, hogy megértettétek a mondandóm lényegét. Az mondjuk nem értem miért jó nektek, ha karikatúráig próbáltok cikizni. Főleg olyasvalamiért ami jó ügy érdekében szólt. Az más kérdés ha indulatból írtam az elején. Úgy látom kedvetekre való ezen csámcsogni és csak szórakoztok a témán.

    Az "attak" magyar vonatkozásáról várom a linket !
  • kalapos01 #10
    Veled ellentétben nem olvasom, nem is nagyon ismerem a 444-et, de...

    "Ott szinte minden szóban van egy elírás, betűtévesztés stb. "

    Random (ÁÁÁÁÁ!! csak nehogy meglássa ezt a szót Freddy TNT!) első mondat a címlapról: "Ezzel a rakétával gyakorlatilag bárhova el tud lőni az őrült atomrezsim." - ebben a 11 szóban akkor 7-8 tévesztés van? A második mondatban ("Néhány órával korábban tűnt el egy londoni kórházból.") mennyi van?
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2016.02.09. 14:08:44
  • kalapos01 #9
    Freddy (nem Frédi?) TNT (az meg mi?): ahogy a szleng sem slang, az attak sem attack - mindkettő magyar szó, amely más nyelvből jött át. Mint nagyon sok másik szó. Egyébként szavakat nem szoktak tanítani az iskolában, az általános műveltség, ha úgy tetszik, intelligencia kérdése, hogy ki ismeri az 'argó' szót. Mint ahogy az is, hogy valaki beismeri, hogy benézett valamit.

    Egyébként nem értem, miért használsz olyan szavakat, hogy publikáció vagy komment. Ott a sokkal szebb közzététel vagy a hozzászólás. Miért nem ápolod a nyelvedet? A fikázás, ahogy írod, például szép, magyar szó, azért jár a dicséret.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2016.02.09. 14:09:11