Szekeres Viktor

10 perces leleplező videó az új Star Wars trükkjeiről

Remek összeállítás készül Az ébredő Erőben használt számítógépes trükközésekről.

Nemrég került fel a netre a Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: Force Awakens) vizuális trükkjeit bemutató videó, melyen egyszerre nézhetjük meg a film CGI-jal felturbózott jeleneteit a valóságban felvett képekkel. A videóból is kiderül, de korábban J.J. Abrams is elmondta, hogy sok mindent praktikus díszletekkel és trükkökkel próbálnak megvalósítani a filmben, azonban a számítógépekre is szükség lesz az áhított végeredmény megteremtése érdekében.


Természetesen aki nem látta a filmet, az csak úgy kezdjen bele a fenti videó megtekintésébe, hogy tisztában van azzal, hogy a képsorok valamennyire elspoilerezik azt. Bár persze az is lehet, hogy már mindenki megnézte az új Csillagok háborúját, hiszen itthon egymillió fölött jár a filmre eladott jegyek száma, és Amerikában 812 millió dollárral már minden idők legsikeresebb filmjének számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #20
    "érdekes hogy a csordaszellem úgy döntött, hogy az előzmény filmek - amik nagyon jók szerintem - fikázhatók, de aki az új részt fikázza az troll :)"

    +1
  • NEXUS6 #19
    Sajnos a sci-fi filmek gyorsan és csúnyán öregszenek, ez alól az eredeti trilógia sem kivétel, mégha Lucas mester meg is próbálta agyonbotoxozni, meg ovisok vérét bejuttatni intravénásan. Bár ne tette volna, Jabba palotájában nyálfröcsögősen éneklő cgiszörnyek nagyjából a filmtörténelem legdúrvább nyilvános megerőszakolása. Szerencsére itt ilyen nem volt.

    Voltak viszont fájdalomig szájbarágósan kikacsintósan ismételt szövegek, helyzetek. Pl. Amikor a Dzsediben akarta átállani szinte apja előző részbeli szavaival Luke Védert, az még ironikus és poénos volt. De amikor ez elkezdett elharapózni az előzménytrilógiában, akkor arra méla unalom volt a válasz. De hogy itt is kötelező legyen megismételni a 10 legismertebb sztárvárszos mondatot az nekem fáj és szinte azt egész univerzum jószándékú megalázásának érzem, ahogy "nesze hülye fan na mikor hangzott ez el először és kitől?" kvízzé süllyed a mű.

    Ha ez a kötelező minimum, akkor pipa.

    Sajnos még magyar forgalmazó is rúgott egy-kettőt bele, pl. amikor a ferdén felúszó szöveget valszeg a Gúgli-fordítóval magyarította.
  • NEXUS6 #18
    :)
  • Cefet #17
    Én is ma láttam moziban, és bár voltak fenntartásaim, a "kötelezőt" simán hozza...
    Én is úgy érzem, hogy az "öregeknek" adhattak volna több munkát.
  • gombabácsi #16
    érdekes hogy a csordaszellem úgy döntött, hogy az előzmény filmek - amik nagyon jók szerintem - fikázhatók, de aki az új részt fikázza az troll :)
  • Oliwaw #15
    Gollam minden szempontból kenterbe veri Vadert (pl. mimikában, de ha sok sz-betűs szót mond talán még fújtatásban is).
  • kalapos01 #14
    ""Nézd meg az imdb-n levő leghasznosabb értékeléseket, amit a felhasználók ezrei pontozna"

    ez megvan, hogy még a leghasznosabb értékelések is azt jelenti, hogy 2000 ember szerint hasznosak és 1000 ember szerint nem? attól, hogy az egyik oldal hangosabb, még nem lesz igaza. majd ha 100%-os rátát találsz.

    de igazából ez a legbeszédesebb abból, amit írsz. eleve ki olyan marha, hogy egy értékelést véleményez? az, aki azt hiszi, hogy számít valamit az "igen/nem"-véleménye. aki annyira tartja magát. kinek van arra ideje, hogy ilyen érdektelen dolgokra pazarolja azt? a többség elolvassa az értékelést és kész. pontozni csak az fog, akinek küldetéstudata van, így teljesen természetes, hogy az ember beáll egy nyájba, ha vele egyetértő hangokra lel.
  • kalapos01 #13
    Komolyan, hogy lehet ilyen baromságokat írni, hogy igaza van? Persze, hogy igaza van, mint ahogy annak is, aki az ellenkezőjét állítja. Van, aki szerint pocsék, más szerint meg kurva jó. És egyik sem hazudik.

    Egyébként maga a jelenség nagyon érdekes, hogy miközben ennyien imádják a filmet, páran azok közül, akiknek nem tetszett, valamiért küldetésüknek érzik azt, hogy sulykolják, hogy mennyire nem volt jó. A kérdés, hogy miért? Nem tetszett, szarnak tartod, whatever - kit izgat? Jogod van hozzá, de miért zavar, ha más szerint kurva jó film volt? Meggondolni magát nem fogja. És még, ha meg is gondolná magát, akkor mi történik? Akkor melegséget fogsz érezni?

    Létezik, hogy valaki ennyire együgyű legyen, hogy ilyet ír?

    "középszerű annak, aki látta a IV-et. "

    Szóval, ha valaki látta, és jónak tartja hazudik? Child, please...
  • molnibalage83 #12
    Pedig Caironak igaza van. Legnagyobb jóindulattal is középszerű annak, aki látta a IV-et. Aki nem, az meg nem értené meg ezt és azért pocsék film. Egy ennyi pénzből és ennyire hypolt filmtől ennyire keveset az Interstellar óta nem láttam.

    Nézd meg az imdb-n levő leghasznosabb értékeléseket, amit a felhasználók ezrei pontoznak. 2-4-5 pontos értékelések. Izé...
  • NEXUS6 #11
    Nem volt borzalmasan rossz, de hiányzott belőle az az újszerűség, ahogy pl JJ. a Star Trek filmeket kezelte. Még a totálisan megkavart sztorival is jobban átjöttek a klasszikus karakterek, Kirk, Spock, még akár Csekov, vagy Scotty is, mint itt. Mintha JJ. túlságosan tisztelné Solo-t, meg Leiát illetve az őket alakító színészeket, ezért olyan nagy kihívások elé nem is állította őket. Egy tökös főgonosszal meg marhára adós maradt, egy Gollam azért nem tudja helyettesíteni Vadert, vagy a Császárt. Úgy értem Andy Serkins valójában megérdemelte volna, hogy a saját arcával játszhassa és ne húzzanak rá egy CGI izét.

    JJ. azt mondta, hogy ahol lehet visszafogja magát a CGI-vel, na most itt kellett volna, pont. Manapság egy nyilvánvalóan számítógépes grafikát marhára senki nem vesz komolyan.