Szekeres Viktor

A Star Wars kipipálta a Titanicot is

Amerikában már csak az Avatar van hátra az új Star Warsnak.

Ahogy arra számítani lehetett, Amerikában a Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: Force Awakens) bevételei túlszárnyalták a Titanicét is, így a film már minden idők második legtöbb bevételét produkálta hazájában. Január elsején a film 34,5 millió dollárral növelte bevételét, ami új újév napi rekordot jelent (a régit az Avatar 25,3 millióval tartotta), és ezzel 686,4 milliónál tart már, megelőzve a 650 milliós határ körül állomásozó Titanicot és Jurassic Worldöt.

A film pénteken nemzetközileg is 25 milliós bevételt gyűjtött, amivel Amerikán kívüli bevétele 704 millióra nőtt, márpedig az így elért 1,39 milliárd dollárral Az ébredő Erő a Harry Potter nyolcadik részét is lehagyta összbevétel szempontjából, ami minden idők hetedik legjobb eredménye, de még mindig nagyon sokat kell tepernie a filmnek, hogy a 2 milliárdos bevételt meghaladó eredményt produkáló Titanicot és Avatart megközelítse.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wootan #19
    "Persze azért is nem sikerült bekapcsolt automatikával se az első pilótának. Az, hogy Luke akkor sikeresen lőtt, és Vader se tudta kilőni az annak köszönhető, hogy vele volt az eró. Az hogy Vadert Solo lőtte ki az utolsó pillanatban mellékes. Kylonak is volt egy komoly sebesülése az is csak egy körülmény."

    Mert a bekapcsolt automatika semmit nem jelentett. Az eligazításon mondta is az egyik pilóta, hogy lehetetlen abban a formában kilőni a halálcsillagot.

    De nem ez volt a lényeg, hanem hogy egy másik filmből idézzek, a "tégla nem üt vissza". Még ERŐ szempontjából is más egy lukba belelőni zavaró tényezők nélkül, és más lenyomni egy képzett harcost.

    Kylo meg azért annyira nem volt sérült, különben hogy harcolt volna. Sokan jönnek azzal, hogy azért kapott ki, mert meglőtték. Kár hogy normál esetben ha nem akarnak rámenni a hatásvadászatra, meg a kötelezően letudandó kardozásra, akkor Kylo simán összezúzta volna mindkettőt az erővel. Lásd, a csajt kapásból úgy odaverte a fához hogy el is ájult, az exrohamosztagos meg semmiféle akadályt nem kellett volna hogy okozzon neki.
  • Ragnaar #18
    Persze azért is nem sikerült bekapcsolt automatikával se az első pilótának. Az, hogy Luke akkor sikeresen lőtt, és Vader se tudta kilőni az annak köszönhető, hogy vele volt az eró. Az hogy Vadert Solo lőtte ki az utolsó pillanatban mellékes. Kylonak is volt egy komoly sebesülése az is csak egy körülmény.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2016.01.04. 16:48:39
  • Wootan #17
    "Azért azt ne felejtsük el, hogy a NH idejében Luke is szinte még csak hallott az erőről, és így is fölrobbantotta a Halálcsillagot kikapcsolt célzó automatikával, még Vader se tudta megállítani, aki azért már bőven nem tanonc volt."

    Jah, csak más egy lukba belelőni, meg más lenyomni egy képzett erőhasználót. Luke-nak ez még a 2ik részben sem megy, pedig már Yoda is tréningezte. Vader meg azért nem tudta "megállítani", mert előbb ki lőtte Wedge-t, majd Biggs-t, és mikor Luke lett volna a soron, Solo alápörkölt a Falconnal.

    Nézd meg újra a filmet (mármint a new hope-ot), érdemes ;)
  • asgh #16
    A film jó volt, mert visszahozta az eredeti trilógia hangulatát. A sztorit mélyebben elemezni a többi résszel együtt érdemes, ez a film bevallottan egy bevezető rész, sosem szánták kerek egésznek.

    A fikázódás meg - Hadházyt idézve - olyan, mint a fing, jobb mások jelenlétében benn tartani.
    Utoljára szerkesztette: asgh, 2016.01.04. 14:32:29
  • Ragnaar #15
    Azért azt ne felejtsük el, hogy a NH idejében Luke is szinte még csak hallott az erőről, és így is fölrobbantotta a Halálcsillagot kikapcsolt célzó automatikával, még Vader se tudta megállítani, aki azért már bőven nem tanonc volt.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy tök fura hogy a spoilert spoilernek írják a fórum motorban, és ha rákattintasz akkor amit beírsz a spoiler területre gyakorlatilag csak akkor lesz látható ha a 'spoiler' feliratra kattintasz a komentben.

    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2016.01.04. 13:22:22
  • Ragnaar #14
    Hát jó is meg rossz is, hogy enyire jól szerepel a film, hiszen ugye ha ennyi elég a sikerhez akkor miért legyen a következő rész több, jobb ? Másrészt viszont érdekli az embereket a SW univerzum, érdemes SW filmeket csinálni.
  • Paddy #13
    Spoiler, ismét aki nem látta a filmet ne olvassa el!:)


    Igazad van, pár másik Jedi is meghülyült, de a Lúk mesternek nem úgy kellene tanulnia a hibáiból, hogy minden megmaradt ismerősét ott hagyja fosikában nyakig, fejtetőig. Úgy kell utána szaladni, hogy gyere már vissza aztán mozdulj már meg.:) Ez nem valami fajin Jedi kódexes életút.:D
    Oké, Kilót meglőtték, legyen ez az indok arra, hogy miért olyan az összes párbaj jelenet amilyen. A következő rész megmutatja, hogy én tévedtem vagy te.:)
  • lordzoltanus #12
    Van némi logika abban amit irsz de azért... :D
    Luki Luuk szegény persze hogy elvonult szégyenében, hiszen ha kicsit jobban figyeltél volna láttad volna szegényke Rey viziójából, hogy Kiló Rén papa nem "csak fellázatt" hanem pár másik jedi tanoncal a háta mögött kiirtotta Luki Luuuk összes tanoncát. Ha kicsit belegondolunk, hogy eshetett ez szegénynek, hogy ő jót akart és mennyi halált okozott persze, hogy elvonul. (Yoda papa 2)
    Az meg hogy Kiló mért olyan balfax a kardal? --- Chubi akkorát belelőtt az oldalába csoda, hogy még mozgott..
  • Paddy #11
    Mielőtt valaki leolt, közlöm, hogy moziban néztem meg a filmet, ennyi tisztelet járt az alkotók próbálkozásáért.

    Néhány mondattal megindokolnám, hogy miért is lett gyenge a film.
    A következő sorokat aki nem látta a filmet az ne olvassa el:
    spolier line-spoiler line-spoiler line-spoiler line-spoiler line-spoiler line-spoiler line!!!!!!!!

    -A forgató könyvet hiába három ember pakolta össze még is borzalmasra tudták összeeszkábálni. Értem én, hogy a Disney lépte nyomon beleugatott, de az eredmény fos lett.
    -A film közbeni vágások néha hihetetlenül amatőrnek és bosszantóan zavarónak néznek ki.
    -Aki néhány jelenetben kitett magáért az a fényképész, de a szereposztásért felelős emberek ugyan ezt nem mondhatják el magukról.
    -Kiló Ren szerepére Adam Driver a lehető legrosszabb húzás volt. Egyszerűen az arca semmilyen gonoszságot nem tud visszaadni. Ilyen kölyök pofival inkább valami tinisorozatba való, ahol valamilyen bigott jó karaktert játszik. A karakterét pedig nem sikerült kidolgozni, egyszerűen sehol nincs az előző részek akármilyen karaktereihez képest. Arról nem is beszélve, hogy az a rohadt nagy orra tuti, hogy csak gondos tervezés után fért bele a sisakba.
    -Gwendoline Christie viszont kellemes meglepetést okozott Captain Phasma szerepében. Nagyvonalúan szemet hunyok a kötelező multikulti szereposztás többi részéről, mert azt is lehetne ekézni bőven.

    -A történet... atya Isten a "történet". Lúk az univerzum nagy Jedi mestere hisztis kölökként elszalad, mert az egyik tanítványával felsül. Hiába a tesója gyereke, de akkor is! A Jedik egyik életszemlélete a problémák megoldásáról és az emberek megsegítéséről szól! Erre a hülye gyereket otthagyja a dark sideon, aput és anyut meg a bánatban, a lázadókat/ellenállókat pedig a saját vergődésükben és elszalad a francba töprengeni! Ezt tanítja a Jedi iskola!:D ...és mellesleg ismét a kihalás szélére került a Jedi rend.
    -Vader és az uralkodó legyőzése után szinte lefejezték a birodalmat, de Leia és a vad banda képtelen volt kiaknázni a lehetőséget és egy új erőre kapó First Orderrel találkozunk. What? 2 halálcsillag és a nagy vezírek kicsinálása után szinte semmi nem változott pozitív irányba? Gondolom ezt majd jól megmonyák nekünk egy másik Star Wars filmben, hogy miért van ez így...
    -Újabb halálcsillaggal találkozunk (a harmadikkal!!!), ami ismét kicsinál néhány bolygót. Ezt a halálcsillagot pedig ugyan azon az alapon, szinte ugyan annyi harci gép lövi ki. Tehát a First Order nem tanult az első két csillag gyengeségeiből, ugyan olyan fos gyenge védelemmel látták el az újat és ugyan azok maradtak a gyenge pontjai. Ohhhh my... Ezt ki a jó ég találta ki?
    -Ebben a filmben pedig a leendő Jedik már maguktól tanulnak agyi irányítást, de egy full kezdő tanítványt egy fél skilled Kiló képtelen lézerkardal (bocsánat, pallos vagy mi fene) kicsinálni, ha már erővel nem megy neki. Sőt, a full new fish Jedi lánynak még van ideje agyalni egy kicsit a szakadék szélén, miközben Kiló nyomja neki a pallost.:D
    -A harcjelenetek egyenesen borzasztóak, hol vannak ezek egy Maul vs KviGónDzsin harchoz képest?

    Ekézhetném még a filmet, de nagy vonalakban ennyi. Ez a film azért siker, mert egy nagy cím tért vissza és semmi esetre sem azért, mert profi rendező-vágó-szereposztó-karakter kidolgozó stb. munka állna mögötte. Valószínű, hogy még a cím a következő néhány filmet sikerre viszi, de ha nem változik a film gerincéért felelős emberek hozzáállása, akkor a bevételek epizódról epizódra csökkenni fognak és már nem lesz elég a sikerhez pusztán a Star Wars név.
  • molnibalage83 #10
    Mert meg kell nézni ahhoz, hogy ítéletet mondjak. Ez a film legfeljebb egy torrentezést ér meg, átpörgetve. Mást nem. Akik meg felmagasztalják a filmet valahogy nem tudják alátámasztani, hogy miért is olyan fasza egy 80%-ban újraforgatott remake sztori. Semmi eredetiség nem volt a filmben és még a mögötte levő dolog is szétesett.

    Szirmai Gergő szétszedte anno a 1-3. részt. Azt nem értem, hogy akkor erről miért nem meri a legtöbb ember levenni a keresztvizet. Emberek, ez HARMATGYENGE. A CGI és a csaj szép volt. Ennyi a film. Csak ehhez elég michal bay is...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.01.04. 01:19:17