Szekeres Viktor

A Star Wars 7 itthon is minden idők legjobb kezdését produkálta

Vita nem volt, Az ébredő Erő átadta a múltnak Minyonok rekordját.

Hihetetlenül erős mozis évünk van, hiszen idén először A szürke ötven árnyalata döntötte meg a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja nyitóhétvégi rekordját, majd ezt a csúcsot adta át a múltnak a Minyonok, s közben a Bosszúállók: Ultron kora is top5-ös kezdést produkált. Azzal pedig, hogy a Star Wars: Az ébredő Erő minden eddigi rekordot porrá zúzott, elmondhatjuk, hogy minden idők öt legerősebb nyitóhétvégéje közül négyre is idén került sor.

A Minyonok a rekordot 209 205 eladott jeggyel és 284 millió forinttal tartotta egy csütörtöktől vasárnapig tartó időintervallumban. Az új Star Wars péntektől vasárnapig 282 265 nézőt érdekelt és 412,5 millió forint bevételt termelt. A különbséget nem kell magyarázni, önmagáért beszél. A múlt hét másik két premierfilmje elég visszafogottan teljesített az SW árnyékában: a Száva, a szív harcosa 2 377 nézőt érdekelt, míg a jobb sorsra érdemes magyar Hajnali láz 1 981-et.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zombee #18
  Mondjuk az Interstellar egy agyonhájpolt valami, kimondhatatlanul nem is akarom látni már csak emiatt sem. Az új Star Wars-ra is rá lehet fogni ezt épp, de ezt a cím önmagában eladja. Kétszer láttam moziban, először még inni is elfelejtettem közben...
 • A1274815 #17
  Akkor nem értem miért voltak magas elvárásaid vele szemben.
 • nkmedve #16
  " És hát az új három George Lucas rész fantasztikus látványvilága, szörnyei, az izgalmas verseny a kis Anakinnal"

  Ne haragudj, de nálam itt elvesztette a hozzászólásod a hitelességét. A Baljós Árnyaknál nagyobb csalódást keltő film nem igen létezik a történelemben. Ez köszönhető pont a "kis Anakinnak" és a Lucas által megkreált "fantasztikus" CGI látványvilágnak.
  Ehhez hasonlitani az új filmet, minden hibája ellenére, eléggé trollgyanús.


  Néha benézek az IMDb fórumaira is, és katasztrófa milyen fröcsögés folyik ott. Van egy elenyésző kissebbség amelyik bármi áron rá akarja eröltetni a saját vizióját a többségre, miközben a nagy többség (kb. 95%, legtöbbjük SW rajongó és kritikusok is) imádta a filmet. Jóformán lehetetlen értelmes topikot találni a filmmel kapcsolatban, mert mindenhol ugyan az az 1% állitólagos rajongó dobálja a szart a filmre.

  Kétszer láttam a filmet moziban és az egyetlen gondom vele a humor volt, ami nem mindenhol működött (azért még mindig távol áll a Jar Jar szinttől). Rengeteg potenciál van az új trilógiában és ez az első rész amolyan bevezetőként nagyon jól megállja a helyét, tökéletes kapocs a régi filmekhez.
 • Gauge #15
  Ezzel is csak egyetérteni tudok. Ez a film egy iszonyatos nagy csalódás, ennél még Lucas is jobbat készített, pedig arra se vagyok büszke (I-II. részek). Az ígéretes első 10 perc (a romaosztagosok inváziója) valami nagyot engedett sejtetni, de aztán semmi sem lett belőle, s kezdtem el magamban feltenni a #7. hozzászólásban megfogalmazott kérdéseket.

  Ami külön kiemelendő az a katasztrófális szinkron. Sajnos a filmet leginkább a színészi játék hiánya jellemzi (bár lehet, hogy igazi sztori hijján nehéz a színészeknek beleélni magukat...), s ehhez a pocsék szinkron tökéletesen illeszkedik.
 • lammaer #14
  "Aki azért ment el, mert ingyen volt, az megérdemli, ha csalódott."

  Irigykedünk, irigykedünk? :)
 • lammaer #13
  "A 7. résszel akkor van gond, ha valaki "elvárásokkal" ül be a moziba."

  Lol e? :)

  Má' ne haragudj, de ha semmilyen elvárásod nincs egy filmmel kapcsolatban amikor beülsz, akkor még jó hogy tetszeni fog :)

  Megmondom az őszintét, sok dologra gondoltam hogy milyen lesz a 7. rész (nem láttam egy trailert se), gondoltam arra hogy olyan bugyuta lesz mint az 1 (mert hogy manapság az SWben az általános iskolások a célközönség), de az hogy szemrebbenés nélkül, pofátlanul remixelik az előző epizódokat... na arra álmomban sem gondoltam volna.

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Halálcsillag V2 basszus - annyit sikerült csak hozzátenni hogy ez 3x nagyobb? Ugyanúgy berakják a csatornában repülést mint az ep 4ben? Hogy megint egyetlen gombbal le lehet kapcsolni egy bolygóméretű állomás pajzsgenerátorát ami után egyetlen Xwing felrobbantja az egészet? Hogy megint beadják az "én vagyok az apád" jelenetet - ezúttal Soloval?
  Hogy hogy-hogynem megint van egy képzetlen rejtett jeditanítvány, aki képzetlensége ellenére lemészárolja a sokéve képzett sithlovagot?
  Hogy megint van egy sötét nagyúr?
  És hogy a rohamosztagosok páncélja továbbra se ér egy kalap cuccot se... stb stb.
 • A1274815 #10
  "És jön egy J.J. Abrams, akiben minden reményem megvolt, hisz
  ismertem korábbi filmjeit, és remakje-it (pl. Star Trek)."

  Látszik nem láttad a "Star Trek - Into the Darkness"-t. :D
 • Csacsis #9
  NEm értek eggyet!

  A LeGJOBB Star Wars film a Birodalom visszavág óta. Most néztem meg a Corvinban és még mindíg a hatása alatt vagyok.
  Viszont még meg fogom nézni párszor, hogy objektívebben tudja róla nyilatkozni, de elsőre 10-es skálán 12-es!

  Én az episode 4-5-6-on nőttem fel. Az első 3 episode annyira nem fogott meg, de a 3.-at nagyon jónak tartom.
  Viszont a 7. rész teljes mértékben visszahozza a Star wars életérzést. LEgalábbis elsőre biztos!
  A 7. résszel akkor van gond, ha valaki "elvárásokkal" ül be a moziba. Úgy elhiszem, hogy esetleg nem tetszik, de azoknak azt üzenem, csináljanak jobbat! Ha nem is filmben akkor könyvben. Aztán majd csodálkozzanak a könyv kritikáján!
  Utoljára szerkesztette: Csacsis, 2015.12.24. 16:23:29
 • gtc376 #6
  Nagyon jól sikerült a film, pedig könnyen elronthatták volna.Várjuk a következőt.
  (Aki azért ment el, mert ingyen volt, az megérdemli, ha csalódott.)
 • kalapos01 #5
  Egyébként mit kellett bedőlni a marketing gépezetnek? Ezt nem is értem. Van, aki a sokadik reklámra döntötte el, hogy megnézi a filmet? Csak mert a többségnek elég volt az is, hogy új Star Wars lesz. Másoknak meg az, hogy a régi szereplők is visszatérnek. Ennyi nulla reklám nélkül is eladta volna sokaknak a filmet.