Szekeres Viktor

Az új Star Wars inkább az idősebbeket érdekli

Mi lenne, ha még a fiatalok is be lennének indulva az új Star Warsra?

Amerikában is holnap mutatják be a mozik a Star Wars: Az ébredő Erőt (Star Wars: Force Awakens), és csak vasárnap fogjuk megtudni, hogy milyen az első hétvége közönségének összetétele, azonban a jegyelővételek alapján már nagyjából be lehet lőni azt, hogy nem elsősorban tinik által preferált premierről van szó, hanem olyanról, melyre az idősebbek is hatalmas számban fognak tódulni.

A MovieTickets elemzése alapján a Csillagok háborúja hetedik epizódjára 63%-ban 30 és 49 év közöttiek váltottak jegye, és a 20-29 évesek mindössze 21%-át teszik ki a vásárlóknak. Ez természetesen azt is jelenti, hogy az elővételeseknek 16%-a 20 év aluli, vagy 50 éven felüli. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy odakint senki nem fog lemaradni a vetítésekről, hiszen a filmet 4 134 moziban mutatják be, ami egyébként nem sokkal több, mint a 3 600 multiplexben jelentkező Alvin és a mókusok új epizódja esetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Axlkenobi #1
    Ebben nincs semmi meglepő, lévén, hogy az új film nem is igazán VII. rész, hanem az első kettő (Egy Új Remény, A Birodalom Visszavág) afféle greatest hits válogatása. Ordít róla, hogy a gyermekkori nosztalgikus emlékeket elengedni képtelen J.J. Abrams készítette ezt hasonszőrű embereknek.

    Az biztos, hogy akinek a Star Wars annyit jelent, hogy örökkön-örökké sivatag bolygó, havas bolygó, erdő bolygó, meg TIE vadászok és X-szárnyúak, az megtalálja majd a számítását.