Szekeres Viktor

A gyenge új James Bond-filmet rekordhoz segítette a hájp

Nem sikerült jól a Spectre, de a siker nem fog elmaradni, mert a nép özönlik.

Még meg sem volt a Spectre amerikai bemutatója, de a film máris hatalmas siker, hiszen hat piacon már láthatta a közönség. Az itthon 007 Spectre - A Fantom visszatér címen bemutatás alatt álló film eddig 80,4 millió dollár bevételt hozott, melynek nagy részét (63,8 millió dollár) természetesen hazájában, az Egyesült Királyságban generálta mindössze hét nap alatt, s ilyen teljesítményre eddig még egyetlen film sem volt képes az országban. (Az előző rekordot a 007 - Skyfall tartotta.)

Ugyancsak rekordbevétellel kezdte meg mozis pályafutását a film Hollandiában, Finnországban és Norvégiában, Dániában pedig nyitóhétvégi rekordot döntött. Mindez pedig azért is figyelemre méltó, mert a Spectre sajnos erősen közepes lett, mindenképpen hatalmas csalódás, nem méltó a James Bond-filmek közelmúltbéli színvonalához. Azonban mindannyian tudjuk, hogy manapság egy film bevételeit nem a minősége, hanem a közönség érdeklődése határozza meg, hiszen az első három-négy nap nézői még nem olvassák a kritikákat, nem kapnak véleményeket ismerősi körüktől. S bizony sok esetben az első hétvégi bevétel 30-50%-át is kiteheti egy-egy film összbevételének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Mitől gyenge? Veszettül szórakoztató, régimódi Bond film.
  • zetortraktor #2
    Ha a nép özönlik az első napokon, akkor csak és kizárólag reklámhatás van. Ha a második-harmadik héten is nagyon erős a nézettség és nem zuhan 50%-ot, akkor van szájról-szájra reklám. Az első napok nézői már előre elhatározták, hogy megnézik a filmet, sőt, akkor még javarászt kritikák sincsenek. Utána persze jön a sok sírás.
  • AZUL #1
    hát ha a nép özönlik, akkor ott nem csak hájp van... hanem reklám szájról szájra... akkor pedig jól sikerült... attól hoyg a cikkírónak mondjuk nem tetszik, nem kellene általánosítani... szerintem.