Szekeres Viktor

Kiderült, hány jegy kelt el eddig itthon az új Star Warsra

Külföldön és itthon egyszerre indult meg a Star Wars-jegyek elővétele.

A nemzetközi jegyelővétellel egy időben hétfő reggel Magyarországon is elindult a mozijegyek értékesítése a Star Wars: Az ébredő Erő erő című J.J. Abrams-filmre, mely korábban soha nem látott érdeklődést váltott ki a hazai rajongókból. A hazai forgalmazó, a Fórum Hungary tájékoztatása szerint olyan jegyeladási rekord született két nap alatt, amit nehéz lesz túlszárnyalni: eddig 42 235 jegyet vásároltak meg elővételben a filmre. A közleményben még a banális "és ez a szám folyamatosan növekszik"-kitétel is szerepel, aminek csak örülhetünk, mert a csökkenés elég furcsa lenne.

A Star Wars: Az ébredő Erő premierjével kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy nem csütörtöki lesz, hanem, mint Amerikában, pénteki, tehát nem december 17-én kerül sor rá, hanem december 18-án. A szokatlan megoldás miatt bánkódóknak viszont van egy jó hírünk, miszerint 18-án már 0 óra 1 perckor megkezdődnek az első vetítések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kornan #11
    Én ma vettem meg 20.-ára vasárnapra. Úgy láttam volt még rengeteg hely némelyik moziban. Ha nem lenne jó, akkor vissza tudják váltani. Ennyi.
  • iopi #10
    Magyarázd meg légyszíves, hogy aki ma megveszi dec. 18-ra a jegyét, az miért inkább türelmetlen és nem előrelátó.
  • Ragnaar #9
    Jó lenne még idén megnézni, szerintem 2 ünnep közöttre már nem lesz probléma sima egy héttel előre jegyfoglalással sem. Persze ha már mozi akkor IMAX3D.


    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.10.23. 11:49:43
  • tomboy013 #8
    Hát igen ez tökéletesen megmutatja milyen a társadalom. Rengeteg társadalmi probléma épül a türelmetlenségre. De ugye a gazdaság ebből építkezik (meg részben összedől). Kellenek a világnak a türelmetlen emberek :)
  • zetortraktor #7
    Semmi hülyeség sincs benne. Aki látni akarja, az miért várjon? Mi logika van az élmény késleltetésében? Amit ma megtehet, miért halassza holnapra? Megtehetné, de miért pont az év kvázi legjobban várt filmjét nézze meg egy rajongó a premier után 3 héttel? "Tök jó, cégre vetítik a filmet, amit annyira várok, de inkább nem nézem meg, mert..."?

    BÁRMELYIK film esetében a nézők fele, egyharmada az első pár napban látja a filmet. Még egy Utolsó boszorkányvadásznál is ez a helyzet, elég vicces lenne, ha pont a Star Wars lenne az, amire nem megy el a nép december közepén, inkább csak januárban. Itt csak annyi a különbség, hogy ha meg akarja tenni, most is lehet venni rá jegyet. És mivel sokan tudják, hogy december 18-án nem biztos, hogy lesz jegy az aznapi vetítésre, megveszik most.

    Színházjegyet is hónapokkal előre vesznek az emberek, pedig színházi előadások, ha sikeresek, akkor évekig mennek.
  • BaliBoy #6
    Remélem ezzel a Disney befogja a csőrét!
  • Zombee #5
    Mondjuk hülyeség 2 hónappal előre, úgyis vetítik majd egy darabig. Egy koncert más, 5 éve én is lemaradtam az AC/DC-ről, mert pár nap alatt kitették a "megtelt" táblát, így a Black Sabbath-ra már az értékesítés napján megvettem a jegyet.
  • Zombee #4
    Még az előzménytrilógia is rekordközeli nézettséget hozott, sőt az EP3 nyitó hétvégi rekordot is tartott egy ideig. És abban ismert színész és karakter is alig volt, ráadásul a minősége is hagyott némi kívánnivalót maga után, az EP1 pedig az Avatar mögött a második az 1990 utáni nézettségi listán. Ezek után mekkora érdeklődés lehet a filmre, pláne az előzetesek után...
  • Tikal #3
    nem tudom mi a mosolyogtató ezen... az elővételes jegy vásárlás már eddig is létezett, nem most találták fel, én is szoktam elővételben jegyet venni, itt most csak annyi a szokatlan, hogy most két hónappal korábban lehetővé tették...vannak akik már 20 éve ezt várják, még jó hogy türelmetlenek már :DD
  • theone91 #2
    A magyarok eléggé kényes és szelektív moziba-járók, most elképzelhetjük, hogy egyéb régiókban milyeneket fog majd dönteni a film.