Szekeres Viktor

Jurassic World-döbbenet: minden idők egyik legjobb nyitánya

Nem sok film érdekelte eddig annyira az embereket, mint az új Jurassic Park.

Ha valaki szkeptikus volt, amikor bejelentették az új Jurassic Park-epizódot, a Jurassic Worldöt, akkor most újragondolhatja a dolgokat, hiszen a Universal beletrafált a nézői igényekbe - a film döbbenetesen sok nézőt érdekelt. Egyelőre még csak az amerikai eredmények ismertek, de a pénteki becslések szerint a film 82,8 millió dolláros nyitónapot produkált, s ez a Bosszúállók 2 (84,4 millió dollár), valamint a Harry Potter 8 (91 millió dollár) mögött minden idők harmadik legjobb nyitónapi teljesítménye.

A Universal stúdió, mely korábban igen konzervatív módon 100 millió dolláros nyitóhétvégét jósolt a filmnek, most 181,4 millió dollárra saccolja a hétvégi teljesítményét, de egyes becslések szerint az a 192-193 millió dollárt is elérheti. Márpedig ez esetben a Jurassic World minden idők második vagy harmadik legjobb startját produkálhatja hazájában - minden attól függ, hogy jobban teljesít-e majd, mint az idén 191,2 millió dollárral startoló Ultron kora. (Az első Bosszúállók 207,4 millió dolláros nyitóhétvégéjének a trónját nem fenyegeti veszély.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caius marius #33
    Ha a minőség iránti igényem olyan nagy lenne, mint amit te az írásod alapján elvársz, akkor a hálivúdi filmek 99 százalékát meg sem nézném. Bár ebben az esetben azt hiszem jobban is jártam volna... :)
  • TomecK #32
    Sokat elárul egy emberről, hogy mit hogyan csinál. Vannak emberek akik megnézik a Cam-os verziót. Vannak akik eleve hozzá se nyúlnak. El lehet dönteni, hogy melyik ember mire igényes.

    Az igényesség és önmegtartóztatás, valamint minőség iránti igény, egy ismérve pl. pontosan az, h valaki megnéz kamerával felvett filmet vagy nem. Nem szeretek általánosítani, nem is vonok le túl mélyen szántó következtetéseket egy ember egyéb attribútumairól, de az tuti, hogy a filmek felé nem igényes. Pont.
  • caius marius #31
    Pff... Tehát az igenyesség egyik ismérve az, hogy az ember milyen minőségben nézi a hálivúdi vackokat. Mondok egy példát. Megnéztem pl. egy valódi látvány filmet, az Avatárt. Először egy cd-n kaptam meg valahonnan és egy régi képcsöves vackon néztem meg. Valódi látványfilmről lévén szó, csak ültem a TV előtt és tátott szájjal bámultam, hogy mennyire picsamód gyönyörű. Aztán mikor teknikát cseréltünk, megnéztem még nemtom hányszor fullhd-ban. Ez a film megérdemelte, hogy újrázzak vele. Megérdemli persze még egy csomó film, de a Dzsurasszik Park 4 pont nem ilyen. Szóval szerintem az nem igényesség kérdése, hogy az ember hogyan néz meg egy ilyen filmet.
  • Macropus Rufus #30
    " és nézd az Éden hotelt,"
    sztem abban egyet érthetünk, hogy ebben a műsorban kevesebb filmes baki van mint egy átlagos hálivúdi produkcióban :D
  • TomecK #29
    Szerintem az eredet és az interstellar sem volt olyan borzalmas. Egész jó filmek azok. Mondjuk aki .CAM-os verzióban néz meg bármit az igényes ember nem lehet.

    Szerk.: Főleg ha látványfilmről van szó.
    Utoljára szerkesztette: TomecK, 2015.06.18. 14:40:10
  • Zombee #28
    Nolan túl van egy kicsit lihegve. A sötét lovagot felhájpolta a Heath Ledger, rajta keresztül lett Nolan is akkora rendező. A legkevésbé újranézős Batman filmek ezek nekem, nem rosszak, de hosszú, nem annyira szórakoztató, mint Tim Burton filmjei. Az Interstellart épp miatta, meg mert valami érzelgős valami, meg se nézem, de az Eredet sem érdekelt.
  • Zombee #27
    Kamerásan nézted meg? Legalább megvártad volna, amíg kijön valami normális...
  • caius marius #26
    Fuss, szaladj, le ne maradj!
  • caius marius #25
    Az van, hogy ha ezt a filmet moziban néztem volna meg, akkor hangosan felsírtam volna. Már csak a kidobott összeg miatt is. Ki kell ábrándítsalak, cirka 15-20 éve nem nézek semmilyen tv csatornát, uh ez is bukó. Ha szerinted az intersztallár egy jó film volt, akkor szaladj nézd meg még sokszor. Az a film annyira el lett cseszve, hogy mikor vége lett akkor be kellett söröznöm a csalódottságot feledendő. Egy ilyen témánál nem hittem, hogy ki tudják hozni a -1-et, de sikerült. Bár már akkor kapcsolnom kellett volna, mikor kiderült, hogy a gyermekeit egyedűl nevelő apa az egy szem űrhajós a földön. Egy üres, csak az érzelmekre ható, klisékkel teli kaki lett az is. Nagyon el vagy varázsolva, ha szerinted ezek a jó filmek. Valszeg te nézel otthon elég sok tv-t, h neked ennyi is elég.
    Utoljára szerkesztette: caius marius, 2015.06.17. 06:23:56
  • aru #24
    Felemás érzéseim vannak a filmel kapcsolatban éppen ezért max csak 3at kapna az 5-ös skálán.