Szekeres Viktor

A Disney is saját Robin Hood-sorozatot indítana a mozikban

A Universal után előbb a Sony, majd a Disney jelentkezett be Robin Hood figurájára.

Októberben derült ki, hogy a Sony Pictures stúdió is saját mozis univerzumot szeretné létrehozni, ők Robin Hood világát pécézték ki Hood című filmtervükkel, azonban most a Deadline arról adott hírt, hogy a Disney is szeretne egy szeletet magának a Robin Hood-tortából. A Deadline úgy tudja, hogy a stúdió megvásárolta magának a Nottingham & Hood című szkriptet Brandon Barkertől, mely afféle Karib-tenger kalózaira hajazó megközelítése lenne a mondakörnek.

Természetesen a Disney-nek is az a terve, hogy (siker esetén) egy több részes franchise kerekedjen ki a Robin Hood-sztorikból. A Disney számára természetesen nem ismeretlen a sherwoodi haramia, hiszen 1973-ban animációs filmet készítette a történetből. A legutóbbi hollywoodi mozis Robin Hood-adaptációt a Universal készítette Russell Crowe főszereplésével, azonban 2010-ban a 321 milliós világbevétel nem volt elegendő arra, hogy sorozatot kerekítsenek belőle.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #4
    (Nem mellesleg természetesen volt több Robin Hood-tévésorozat évadokon, mint ahogy voltak Arthur királyos-tévésorozatok is, a Merlin nem is olyan régi. És 2016-ben ugye jön az új King Arthur-mozifilm, ami ugyancsak sorozat lehet, ha siker, meg mellette készül az Arthur és Lancelot is.
  • zetortraktor #3
    EGY? Egy monda? Ez most poén volt? Ember! Több száz vagy ezer történet van, valami hihetetlenül gazdag a mondakör, ráadásul egy csomó eredete is van, nem csak egyféle Robin Hood. Nem tökéletes analógia, de gondolj Mátyás királyra és a sok köré szőtt népmesére, abból is van egy szakajtónyi.

    Nyilván nem arról van szó, hogy valami régen megénekelt históriás éneket dolgoznának fel, tehát nem a mondakörből fognak meríteni, hanem kitalálnak valami saját sztorit, de ha láttad a legutóbbi Robin Hood-filmet meg a Kevin Costnereset, már abból kiderül, hogy mennyire eltérő lehet a kettő.
  • kissssss #2
    irtó unalmas már ez a robin hoodozás.... meg úgy általába véve az igencsak száraz angol kultúra sztárolása is.
  • Zombee #1
    Robin Hood-ból annyira van értelme sorozatot csinálni, mint Arthur királyból lenne. Van egy monda, értelmetlen hozzátenni.