Szekeres Viktor

Sikeres James Gandolfini utolsó filmje

Kifejezetten jó kritikákat kapott a Piszkos pénz, s bevétel tekintetében is jól teljesített.

Amerikában pénteken mutatták be a tavaly elhunyt James Gandolfini utolsó filmjét, a The Drop című bűnügyi drámát, melyet itthon Piszkos pénz címmel október harmincadikától láthatunk a multiplexekben. A filmet alig 800 moziban kezdték el játszani hazájában, azonban a viszonylag alacsony lefedettség ellenére kifejezetten jól teljesített, 4,1 millió dollár bevételt hozott péntektől vasárnapig, amivel a tíz legnézettebb hétvégi alkotás közé került.


A film két legfőbb szereplője egyébként Tom Hardy és Noomi Rapace, a rendező a belga Michaël R. Roskam volt, akit első filmje, a zseniális Bikanyak után rögtön "elrabolt" Hollywood, a forgatókönyv pedig annak a Dennis Lehane-nek a regénye alapján készült, akitől korábban már a Titokzatos folyót, a Hideg nyomont és a Viharszigetet is megfilmesítették.

A Fox Searchlight azt tervezi egyébként, hogy ezen a héten már ezernél több kópiával engedi moziba a filmet Amerikában. Érdekesség, hogy júliusban Philip Seymour Hoffman utolsó főszerepe is kellemes meglepetést jelentett bevétel tekintetében, Az üldözött (Most Wanted Man) akkor 361 moziban 2,7 millió dollárral nyitott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!