Szekeres Viktor

Több ezer magyart érdekelt az Alien a mozikban

Úgy tűnik, hogy itthon is van némi kereslet a klasszikusok mozis vetítéseire.

Nagyon szép eredményt ért el hétvégén Ridley Scott klasszikusa, A nyolcadik utas a Halál a hazai mozikban. A premierjének 35. évfordulóját ünneplő horror-scifit húsz magyar moziban kezdték el játszani múlt hét csütörtöktől és négy nap alatt 3255-en fizettek be az előadásokra. Ezzel a film nem sokkal maradt le a hétvége legnézettebb tíz filmjének listájáról.

Azonban a tízes listán kívül több premierfilmet sikerült megelőznie nézőszám tekintetében az Aliennek. Például a nagy sikerű Postás Pat című animációs széria filmes változatát, mely 34 moziban meglepően gyenge, 2601 fős nézettséget produkált, ami némiképp meglepő, hiszen az animációs tévésorozatot több csatornán rengeteg gyerek kíséri figyelemmel. Ugyancsak megelőzte az Alien Az emlékek őre premier előtti vetítéseit, amikre ugyan csak limitált kapacitásban, de 2759-en voltak kíváncsiak vasárnapig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Józsibácsi #3
    Ez azért gondolom egy kicsit ráncfellvart, digitális verzió volt, full hanngal stb... úgy azért más ám, hiszen nem láttuk csak - már aki élt akkor - anno analóg moziban, vagy utána videón, dvd-n. Még blue-ray-ben sem nagyon hozzáférhető, tehát akinek faltól falig tv-je van vagy mozi-projektora, az sem tudta igazán abban a minőségben megnézni, hogy megkapja egy gyárilag megcsinált változat élményét.
  • Zombee #2
    Én is elmentem pénteken. Rengetegszer láttam, anno a legelső tévés vetítéssel kezdtem 95-ben, megvolt videón, megvettem DVD-n is a mozi+rendezői kiadást, nem hagyhattam ki moziban sem. Élmény volt nagy vásznon.
  • Torisaru #1
    Előbb megnézetném az Alien-t a gyerekkel aztán a Postás Pat-et, soha többé nem érdekelnék a gagyi mesék.
    Nehogy egy kult klasszikust kihagyjon egy hülye meséért... :)