Szekeres Viktor

Megvan, mikor láthatjuk itthon az új Star Wars-sorozatot

Október 5-én debütál a Star Wars: Lázadók a Disney Csatornán.

Nem sokkal az amerikai premiert követően október 5-én, vasárnap délelőtt debütál Magyarországon a sokak által várt új Csillagok háborúja-tévésorozat, a Star Wars Lázadók (Star Wars Rebels). Az animációs széria története egy eddig fel nem dolgozott időszak történéseit meséli el, cselekménye a III. és a IV. film közötti időszakban játszódik, amely mintegy két évtizedet ölel fel.

A sorozatban bemutatkozik Ezra, a tizennégy éves utcai tolvaj, valamint a Szellem űrhajó lázadókból álló legénysége, akik fáradhatatlanul harcolnak az egész Galaxist sújtó, mindent bekebelező Birodalom ellen. És persze megismerhetjük az új Star Warsos gonosztevőt, az Inkvizítort is. A Star Wars: Lázadók bevezető dupla epizódja október 5-én, vasárnap 9:30-kor lesz látható először a Disney Csatornán. Október 19-től pedig minden vasárnap, 9:30-tól újabb részekkel várja a csatorna a rajongókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Banderas1990 #6
    Az új trilógia esetében részben egyetértek veled. Az 1. epizód esetében mindenképpen, a 2.-nál azért már kezdik komolyabbra venni a figurát. A 3. epizód viszont már egyáltalán nem azt a vonalat követi, mint az 1. és részben a 2. rész. Az már jóval komolyabb-"felnőttebb" formátumot követ (ez nem jelenti azt, hogy egy 14-15 éves nem nézhetné meg) és szerintem az új trilógia legjobb darabjáról van szó, mely felér a régi trilógia színvonalához (sőt szerintem a IV. epizódot sok téren felülmúlja).
  • Banderas1990 #5
    Azzal én is egyetértek, hogy egész jó történeti szálakat sikerült beletenniük a sorozatba, de szerintem még így is látszik a gyerekek számára "optimalizált" tálalás. Azt nem gondolom, hogy a felvetett morális kérdéseket és dilemmákat nem értheti meg egy gyerek/fiatal (mondjuk 10-14 éves korosztály, vagyis a célközönség). Direkt figyelnek arra, hogy mindezt olyan formában tálalják, hogy az előbb említett csoport is megértse és értelmezni tudja (pl. a Mandalore-i puccs történetszála szerintem kicsit ide-oda kapkodó, részletekbe nem menő, vázlatos, de mindemellett könnyen emészthető) . Sőt szerintem az alapvető morális beállítottság és világkép pont ebben a korban alakul ki és ezért már lehet/kell is azt formálni.

    A történetvezetés következetlenségei (nem is igazán ez a jó szó) alatt olyan értettem, hogy túlságosan rövid időbe sűrítenek be és annyira vázlatosra egyszerűsítenek le egy-egy helyzetet, hogy az egy felnőtt számára inkább már zavaró. Vagy a vége felé túlerőltetett rakjuk mindig össze Dookut és Anakint filozófia, ami szerintem csak azért lett beletéve, hogy "királyabb" legyen (pedig elveszi a 3.epizód elején kettejük között lezajló párbeszéd súlyát.

    Az viszont bizonyos, hogy a sorozat a vége felé közeledve egyre erősebb sötét tónust vett fel.

    Szerk: Még annyit hozzátennék, hogy a felvezetett történetszálakat - nagy általánosságban-, valamivel komolyabb hangvételű sorozatban remekül lehetne használni. Szóval nem a történetek miatt van szó gyereksorozatról, hanem a feldolgozás miatt.
    Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2014.08.30. 13:58:22
  • Ender Wiggin #4
    Nem hinném, hogy a sok gyilkosság, moralizálás (amit egy gyerek nem is érhet) az a fiatal generációnak készült. Ahogy az eredeti Star Wars-filmek sem igazából gyerekfilmek (persze az új trilógia már az ő agyra lett kalibrálva). A sorozat készítői sokkal felkészültebbek voltak és érettebb, komplexebb karaktereket írtak, mint Lucas az Anakin-eposzában.
    Valószínű, hogy nem ugyanazt a korosztályt érted te a "gyerek" alatt, mint én. Felnőtt fejjel nem éreztem, hogy bármi vontatott vagy szájbarágós lenne. A történetvezetésben pedig csak a Star Wars univerzum képtelenségei tűnnek fel, más nem nagyon.
  • Banderas1990 #3
    Hát, a fő célközönség mindenképpen a gyerekek voltak, nem hiába adták gyerekcsatornán. Ez több esetben meglátszott a történetvezetésen, a párbeszédeken, az erőltetett morális mondanivalókon (szóval itt nem a mondanivalóval, hanem annak túlzott szájbarágóságán van a baj) és gyakran a karakterek leegyszerűsített reakcióin is. Egyszóval érződött és látszott rajta, hogy gyerekfilm. Az más kérdés, hogy ettől függetlenül nem feltétlen csak nekik szánták és készítették, ahogy írod tényleg vannak benne olyan elemek, amit ha egy gyerek nem is képtelen felfogni, de azért egy idősebb korosztály jobban értékel és megért. Ha a fent említett tényezőket valaki eltudta fogadni, élvezni tudta.
    Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2014.08.30. 10:15:32
  • Ender Wiggin #2
    A Clone Wars nem gyerekenek készült igazából. Egy csomó olyan téma szerepelt benne, amit nem is érthet egy gyerek. Számomra pont ez volt a vonzereje. Naná, hogy törölték.
  • Zombee #1
    A látvány nem rossz, de a karakterek irtó bénán néznek ki. Mint az összes SW animáció az utóbbi években. Attól, hogy gyerekeknek készül, még nem kéne gagyinak lennie. Régen pedig a Disney is igényes volt erre, bármelyik rajzfilmsorozatuk mozifilm minőségű volt, és azokra is az volt jellemző, hogy igényesen, szépen megrajzoltak.