Szekeres Viktor

Lesz kreativitás A múmia rebootjában

A legutóbbi rebootja jól sikerült a Múmiának, azonban a mostanit egyelőre gondok övezik.

Vannak felesleges rebootok és vannak olyanok, melyekben lehet bízni. Például A múmia ismételt hollywoodi "feldolgozása" ilyen lehet, hiszen már a Brendan Fraser-féle reboot is bizonyította, hogy van potenciál az alapanyagban. Talán a tervezett új film is tud újítani, de egyelőre még nem tartunk a forgatáskezdésénél, ugyanis a TheWrap információi szerint a film rendezésére kinézett Andres Muschietti távozni kényszerült a produkciótól, mégpedig "kreatív nézetkülönbségeknek" köszönhetően.

Mindez a lap információi szerint azt fedi, hogy Muschietti egy sötétebb tónusú megvalósítását képzelte el a forgatókönyvnek, míg a Universal stúdió inkább egy családi moziban gondolkodik - és természetesen ezúttal is a rendező húzta a rövidebbet. A Mama rendezőjének lelépése egyébként már csak azért is pikáns, mert korábban ugyanez történt Len Wisemannel is, eredetileg az Underworld rendezőjét bízták meg azzal, hogy a kamera mögé álljon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #7
    A cikkből pont nem derült ki, lesz-e benne kreativitás. Az kiderült, hogy lehetett, amíg a sötétebb hangulatot támogató rendezőt ki nem rúgták. A családi mozi jelleg nagy kreativitásra vall, az Brendan Fraser trilógiája is családi mozi volt. Ami nem baj, nekem is tetszett, jópofa kalandfilmek voltak, de még egy ugyanolyanra semmi szükség. Jó, a harmadik rész gáz volt, Fraser nyavalygott, hogy ő már öreg ehhez (Indiana Jones az első filmes kalandja idején fiatalabb volt 1-2 évvel), és 40 évesen volt egy 27 éves fia.

    Abban meg semmi meglepő nincs, hogy anno 1999-ben sikerült a témához hozzátenni. Az eredeti Múmia, amit 1931 óta nem bolygattak, 70 perces, és mai szemmel elég egyszerű cselekménnyel rendelkezik, sok dolog nincs kifejtve, és ami történik, azt is gyorsan letudják, volt tehát lehetőség bőven kiszínezni, főleg, hogy csak az alapokat hagyták meg, a feltámadó egyiptomi papot és szerelmét.

    De családi múmiás kalandfilmünk már van, ugyanazt nem kell 10 évente újra forgatni. Ellenben a trilógia szereplőgárdájával még bőven jöhetne új rész.
  • Ender Wiggin #6
    a mozibajárók szemszögéből sok a folytatás, mert a sok kis független film (amiket írtál, többnyire nem nagy produkciók), el sem jutnak a szélesebb körhöz. főleg nem egy magyarhoz, aki esetleg csak moziban néz filmeket. a neighbors és a mom's out ellenben rohadtul nem eredeti ötlet. a vérgyenge amerikai "komédia generátorral" írták őket...
  • kalapos01 #5
    Például a héten lesz a The Neighbors és a Mom's Night Out Amerikában, bemutatják a The Double-t, a Chefet, a God's Pocketet, az In the House of the Fliest, meg a Palo Altót.

    Nálunk múlt héten 7 filmet mutattak be, most is hetet fognak. Mindkétszer 1-1 folytatás van, meg egy Óz-mese, ami lehet feldolgozás.

    Talán, ha amiatt sírnál, mert nincs elég folytatás, akkor komolyan lehetne venni, de így? LOL.
  • kalapos01 #4
    Van ötletük, csak a többség a kukában végzi, mert a stúdiók hiába forgatnak le ötletes filmeket, ha nem nézed meg őket. Komolyan számold meg, hány folytatást és rebootot láttál az elmúlt egy évben, és hány "ötletes" filmet. És máris meglátod, hogy miért.

    Egyébként mi a probléma? Amerikában készül évente 3-400 mozifilm, amikből van 20-30 folytatás, még ugyanannyi feldolgozás. Azért még marad bőven.
  • grebber #3
    Tényleg nincs ötletük a filmeseknek? Évről évre csak folytatások ,meg az ezer éves filmek rebootjai :(
  • Ender Wiggin #2
    már most megmondom, hogy a frazer-féle első filmnél nem lesz jobb. legalább is számomra biztos nem. a legjobb szereplőgárda volt, melyet valaha láttam bármilyen filmben.
  • RelakS #1
    A Mama? :D

    És tessék mondani, a régészek azok az emberek, akik folyton az anyukájukat keresik? :) (nem tudom pontosan idézni)