Szekeres Viktor

Menekülnek a nézők Johnny Depp 100 milliós scifijéről

Nem elég, hogy nem érdekelte a nézőket a Transzcendens, de még csak nem is tetszett nekik.

Ahogy az várható volt, nem csak a kritikusok húzták le a Johnny Depp-féle Transzcendenst (Transcendence), hanem a nézőknek sem jött be - legalábbis Amerikában. A közönség reakcióinak köszönhetően ugyanis a scifi bevételei második hétvégéjére 4 millió dollárra estek vissza a vasárnapi becslések szerint, ami a megszokottnál jóval magasabb, több, mint 62%-os zuhanást jelent az előző hétvégéhez képest.

A film amerikai bevételei ezzel 18,5 millió dollárnál tartanak és a 25 milliót már nem fogják elérni, sőt, jó eséllyel az elkövetkező két hétben az összes nagyobb mozi műsoráról lekerül a Transzcendens. Amerikán kívül sem jobb egyelőre a helyzet, hiszen egyelőre 33 millió dollár bevétel keletkezett a nemzetközi piacokon. Olaszországban például John Turturro Woody Allen főszereplésével készült Bérgavallérja is jobban nyitott, Kínában pedig, ahol a bevételei várhatóan le fogják körözni az amerikaiakat, csak harmadik helyen debütált 10 millió dollárral.

Itthon hasonlóképpen hatott a nézőkre a Transzcendens. A film a hétvégi top10-ben a legnagyobb bevételcsökkenést volt kénytelen elszenvedni, második hétvégéjén 13 131-en váltottak rá jegyet Magyarországon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!