Szekeres Viktor

Bebukott az egyik várt horror

Az elnémultak című horror nem tudta felkelteni az amerikai közönség érdeklődését.

Úgy tűnik, hogy a mozizóknak mégiscsak van szabad akaratuk, s nem lehet csak a YouTube-os előzetesek megtekintésének mennyisége alapján arra követeztetni, hogy az egyes filmek milyen sikeresek lesznek. Ezt bizonyítja az is, hogy az Amerikában hétvégén debütáló Az elnémultak (The Quiet Ones) legnézettebb trailerje hiába rendelkezett ugyanúgy 2-2,5 millió megtekintéssel, mint a pár hete bemutatott Oculus legnépszerűbb előzetese, utóbbi film sokkal jobban szerepelt a mozikban.


Mindezek a számok nyilván azt jelentik, hogy míg az 5 millió dollárból forgatott Oculus nyitóhétvégéje során 12 millió dollár bevételt termelt Amerikában, addig Az elnémultak mindössze 4 millió dollárral debütált, vagyis összbevétele valószínűleg még a 10 milliót sem fogja elérni hazájában. Minderre persze a szemfülesebbek következtethettek akár a YouTube-os értékelésekből is, hiszen míg előbbi előzetesét szinte mindenki szerette az értékelők közül (7500 pozitív, 400 negatív klikk), addig utóbbi nem sokaknak jött be (360 pozitív, 1800 negatív).

Itthon nincs szerencsénk, hiszen múlt csütörtöktől pont Az elnémultakat láthatjuk a mozikban, míg az Oculus hazai premierjéről egyelőre nincs semmi hír.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    "mégis van"
    Tehát a cikkíró eddig úgy gondolta, nincs. Akárhogy nézzük, ez egy szar cikk, akár te írtad, akár nem.
  • Ender Wiggin #3
    @zetortraktor: viktor, te vagy az? :-)))
  • zetortraktor #2
    Ez ilyen tihanyi visszhang effekt? :) Az van leírva, hogy van szabad akarata.

    "Amúgy egy trailer nézettsége nem utal a film sikerességére"

    Meg ez is le van írva fent. Hogy a frászba utalna? Pff, gondolkozz.
  • Zombee #1
    Miért ne lenne a mozizóknak szabad akarata, komolyan mondom, mindig megmutatják itt az sg-n, hogy van lejjebb már a hírszerkesztésben is.
    Amúgy egy trailer nézettsége nem utal a film sikerességére, akárki megnézheti, aztán moziba már nem megy el. Én is több előzetest nézek, mint ahány filmre elmegyek moziba, az ilyen filmek később jó eséllyel más formában sem lesznek megnézve. Amiről úgy érzem, nem ér 700-800Ft-ot moziban, azzal se DVD-n, se letöltve nem érdemes foglalkoznom, annyi időm azért nincs.