MTI

Nem mindenhol a kóla-popcorn duó az alap mozizáskor

Az MTV zenecsatorna felmérést végzett, amelyben azt vizsgálta, mit ropogtatnak legszívesebben a moziba járók a vászon előtt ülve. Érdekes eredmények születtek.

Az MTV kutatása alapján a moziba járók a mai napig a klasszikus kóla-popcorn duót részesítik előnyben, még akkor is, ha a legnagyobb hollywoodi blockbusterek a 3D-s technológia miatt nem könnyítik meg az evést-ivást, a 4D-s vetítésekről már nem is beszélve. A legmeglepőbb válaszokat a norvégok és a spanyolok adták, előbbiek a szárított rénszarvas húsra esküsznek, a temperamentumos spanyolok pedig vörösboros, kólás koktélokat szorongatnak legszívesebben a moziban.

Thaiföldön a mogyoró a nyerő, míg a malajziaiak inkább újságpapírba csomagolt borsót, vagy éppen szárított tintahalat csipegetnek. A hollandok azonban még rajtuk is túltesznek, ők a sós édesgyökérre esküsznek. A britek ennél tradicionálisabbak, ők cukorkát szopogatnak, míg az olaszok a moziban inkább tartózkodnak a ételfogyasztástól.

Az ausztrálok a britekhez hasonlóan leginkább cukorkát visznek a zsebükben a moziba, de az sem áll tőlük távol, hogy jégkrémmel állítsanak be a Bosszúállók premier előtti vetítésére, hogy aztán a jéghideg frissítőt popcornnal keverve egyenek egy jót. Ki gondolná, hogy épp Sidney környékén élnek a legnagyobb ínyencek? A brazilok sajtos zsömlével, az irániak joghurttal, a japánok hotdoggal, a mexikóiak pedig leginkább nachosszal a kezükben filmeznek, de a szingapúriakat sem kell félteni, ők wasabival bolondítják meg a popcornt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #7
    Szerintem baromi zavaró a sok csámcsogó, zacskóval zörgő, üdítőt szívószállal szürcsölő emberke. Aki zabálni akar filmnézés közben az oldja meg otthon, a mozi nem kajálda.
  • zola2000 #6
    Amikor moziban voltam (kb 2-3 alkalommal az életben), én sem ettem abban a másfél-két órában (pont mint az olaszok)
  • jamboox #5
    Sose értettem azt, hogy miért kell a popcorn-kóla a moziba. Lehet, hogy azért, mert mikor én moziba kezdtem járni még nem volt ilyen. Megvettük a jegyet és megnéztük a filmet. Ha meg később vettem popcornt, akkor meg már a reklám alatt megettem.
  • zetortraktor #4
    Az benne a szép, hogy aki eszik, az is filmet nézni jár. Idővel rájössz, hogy az ember agya képes egyszerre több cselekvést is támogatni. Időt lehet spórolni azzal, ha több dolgot csinálsz egyszerre. Otthon lehet kajálás közben filmet nézni. Moziban filmnézés közben kajálni. Aki akar, az meg először az egyiket csinálja, utána a másikat, majd sír, hogy semmire nincs ideje.
  • grebber #3
    Semmit nem viszek magammal, nem zabálni járok hanem filmet nézni!
  • Ender Wiggin #2
    és a pornómozikban mi a helyzet? :-)
  • shaba23 #1
    Amilyen szar popcorn volt az utóbbi időben a moziknál, inkább veszek csipszet a boltban és azt eszem. Az ízetlenre vizezett kóláról már nem is beszélve