Szekeres Viktor

Új Mátrix-trilógia készülhet

2017-re lehet, hogy elkészül egy új Mátrix-film, mely akár egy új trilógia nyitó része is lehet.

A Latino Review szokása szerint megint bombahírt (vagy pletykát) robbantott. Az általában képregényes szuperhősös filmek terén exkluzív infókat szállító filmes oldal állítja, hogy a Wachowski-testvérek és a Warner Bros. stúdió 2017-ben egy új Mátrix-epizód bemutatását tervezi. A lap forrásaira hivatkozva azt írja, hogy Andy és Lana Wachowski elkezdte kidolgozni a forgatókönyv főbb pontjait, azaz létezik már egy korai "outline", vagyis szikár történeti leírás a filmhez. Más kérdés, hogy a cikk előre jelzi, hogy az értesüléseiket a Warner semmiképp sem fogja megerősíteni, így várhatóan nemsokára hivatalos cáfolatok is érkezhetnek, persze ha a stúdió foglalkozik az infókkal.

A nagy kérdés, hogy lehet-e siker egy új Mátrix? annak idején a kultikus alapfilm világszerte 463 millió dollárt termelt, a folytatás, az Újratöltve pedig 742 milliót - köszönhetően természetesen az első rész kult státuszba lépésének. A közönség a második epizódra elég negatívan reagált, így nem csoda, hogy a trilógia záró része, a Forradalmak hatalmas bevételcsökkenést szenvedett el és csak 427 milliós bevételt hozott összességében a világ országaiban.

Érdekesség, hogy a Fülledtséggel befutó, majd a Mátrix-trilógiával ismertté váló rendező duótól 2003 óta mindössze egyetlen teljesen saját filmet láthattunk: a Speed Racer - Totál turbó azonban nagy bukás lett. Wachowskiéktől idén kerül bemutatásra a Jupiter felemelkedése. (A rendezők e két film mellett még a Felhőatlasz bizonyos szegmenseinek rendezésében működtek közre, de azon a filmen másik rendező is dolgozott.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Meridian #35
    Ebből még az is következhet, hogy Neo valójában nem ember volt, hanem egy program. Mivel az Architect pont erről beszélt vele, homályosan utalva ki is Neo valójában...
  • Meridian #34
    Lehet így is, de lehet folytatni úgy is, hogy kiderül, a valóság (amit annak hittünk), hogy az is a Mátrix része, csak éppen ez egy (megnyugtató célú) becsapás a renitensek számára.

    Aztán jöhet a csavar, ebből a valóságból is van valaki aki felébred...
    Erre utalhat az a dolog is, hogy pl Neo a "valóságban" is tudta befolyásolni a gépeket és pont ugyanúgy látta őket mint a mátrixban, programoknak (csak itt nem zöld karaktersorozatnak, hanem aranyszínűnek).
  • Meridian #33
    Nekem a 2. részből inkább az informatikai rész jött le.

    Pl a Neo verekszik 100 Smith-el az nem más mint egy szerver DDoS támadása... mikor elrepül, az nem más mint amkikor új IP címet kap.
    Vagy a kulcsos rész, az a kommunikációs csatornák titkosítása, vagy amikor Smith átveszi egy-egy ember vagy gép felett az uralmat, nem más mint amikor egy szgép vírussal fertőződik meg és zombi gép lesz belőle, stb :)
  • johnfly #32
    Hát pont e köré építkezne ez a történet is, mert úgy vélem, ez a Mátrix filmek egyik leglényegesebb nyitottan hagyott kérdése, hogy "Akkor mi is a valóság valójában"....de azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy ezt nem lehet csak annyival elintézni, hogy:"Ja, egyébként ez van valójában"-és akkor megmutatják, hanem kell valami csavar is a történetbe.

    Kérlek! Ne ess abba a hibába, mint a legtöbb ember, aki érti a Mátrixot, hogy azt hiszi csak Ő érti jól!
  • Szefmester #31
    Vol Jin: Nem az átlag polgárok váltak ügynökké a felismerés miatt, hanem az ügynök foglalta el az átlagpolgárt hogy átalakuljon... A te verziódban senki sem jöhetett volna ki a mátrixból hacsak nem erőszakkal szedik ki onnan. Így a nagy karosszékes beszélgetés meg a pirulák nem lettek volna létezőek...
  • adler741 #30
    Vol Jim, jól látod a dolgokat!
  • endrev #29
    Ra1n, műveletlenkedünk, műveletlenkedünk? :)
  • Ender Wiggin #28
    @vil jin: egyrészt nem erősséged az irónia, másrészt smith ügynök egy program (ahogy a mátrix virtuális polgárai is azok, vagy annak részei). és ha a harmadik részben két programnak lehetett gyereke (tudod, az indiai család), akkor feltételezhetjük, hogy smith-nak is volt gyerekkora...
    szerintem lazíts.
  • Vol Jin #27
    "smith ügynök gyerekkoráról szívesen néznék filmet. mikor még kis keylogger volt, aztán a kernel óvónéni meglátta benne a potenciált, hogy szeret vegzálni a kisebbeket és ekkor javasolta, hogy a stuxnet vegye a szárnyai alá az 512-bites pattanásait vakargató rosszcsontot..."

    Smith ügynöknek nem volt gyerekkora. Bármelyik átlagpolgár Smith ügynökké vált a filmben, ha kétségbe esett a felismeréstől, hogy ez nem az igazi világ, és egy behatoló belekontárkodik az illúzióba. A helikopterpilóta, és a konyhában szeletelő mami is átváltozott. Az egyik pillanatban aprította az otthonkában a zöldséget, a másikban öltönyösként a kést Neo felé hajította.
  • cylonflatus #26
    A #15 -re ment kedves resystancenek, ha valaki a főoldalról nézné...