35
-
Meridian #35 Ebből még az is következhet, hogy Neo valójában nem ember volt, hanem egy program. Mivel az Architect pont erről beszélt vele, homályosan utalva ki is Neo valójában... -
Meridian #34 Lehet így is, de lehet folytatni úgy is, hogy kiderül, a valóság (amit annak hittünk), hogy az is a Mátrix része, csak éppen ez egy (megnyugtató célú) becsapás a renitensek számára.
Aztán jöhet a csavar, ebből a valóságból is van valaki aki felébred...
Erre utalhat az a dolog is, hogy pl Neo a "valóságban" is tudta befolyásolni a gépeket és pont ugyanúgy látta őket mint a mátrixban, programoknak (csak itt nem zöld karaktersorozatnak, hanem aranyszínűnek). -
Meridian #33 Nekem a 2. részből inkább az informatikai rész jött le.
Pl a Neo verekszik 100 Smith-el az nem más mint egy szerver DDoS támadása... mikor elrepül, az nem más mint amkikor új IP címet kap.
Vagy a kulcsos rész, az a kommunikációs csatornák titkosítása, vagy amikor Smith átveszi egy-egy ember vagy gép felett az uralmat, nem más mint amikor egy szgép vírussal fertőződik meg és zombi gép lesz belőle, stb :) -
johnfly #32 Hát pont e köré építkezne ez a történet is, mert úgy vélem, ez a Mátrix filmek egyik leglényegesebb nyitottan hagyott kérdése, hogy "Akkor mi is a valóság valójában"....de azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy ezt nem lehet csak annyival elintézni, hogy:"Ja, egyébként ez van valójában"-és akkor megmutatják, hanem kell valami csavar is a történetbe.
Kérlek! Ne ess abba a hibába, mint a legtöbb ember, aki érti a Mátrixot, hogy azt hiszi csak Ő érti jól! -
Szefmester #31 Vol Jin: Nem az átlag polgárok váltak ügynökké a felismerés miatt, hanem az ügynök foglalta el az átlagpolgárt hogy átalakuljon... A te verziódban senki sem jöhetett volna ki a mátrixból hacsak nem erőszakkal szedik ki onnan. Így a nagy karosszékes beszélgetés meg a pirulák nem lettek volna létezőek... -
adler741 #30 Vol Jim, jól látod a dolgokat! -
endrev #29 Ra1n, műveletlenkedünk, műveletlenkedünk? :) -
Ender Wiggin #28 @vil jin: egyrészt nem erősséged az irónia, másrészt smith ügynök egy program (ahogy a mátrix virtuális polgárai is azok, vagy annak részei). és ha a harmadik részben két programnak lehetett gyereke (tudod, az indiai család), akkor feltételezhetjük, hogy smith-nak is volt gyerekkora...
szerintem lazíts. -
Vol Jin #27 "smith ügynök gyerekkoráról szívesen néznék filmet. mikor még kis keylogger volt, aztán a kernel óvónéni meglátta benne a potenciált, hogy szeret vegzálni a kisebbeket és ekkor javasolta, hogy a stuxnet vegye a szárnyai alá az 512-bites pattanásait vakargató rosszcsontot..."
Smith ügynöknek nem volt gyerekkora. Bármelyik átlagpolgár Smith ügynökké vált a filmben, ha kétségbe esett a felismeréstől, hogy ez nem az igazi világ, és egy behatoló belekontárkodik az illúzióba. A helikopterpilóta, és a konyhában szeletelő mami is átváltozott. Az egyik pillanatban aprította az otthonkában a zöldséget, a másikban öltönyösként a kést Neo felé hajította. -
#26 A #15 -re ment kedves resystancenek, ha valaki a főoldalról nézné... -
#25 És ki a fasz beszélt arról miről szólt a Matrix? Képzeld pontosan tisztában vagyok a mögöttes filozófiákkal a zen buddhista fölfogástól Platón barlangi árnyékvilágáig, sőt koromnál fogva esélyes, hogy én már akkor ezekkel foglalkoztam amikor te még max azon agyaltál, hogy az alma vagy a körte formát borítsd ki a homokozóban... Ahány karakter annyi történet amit el lehet mesélni, egy univerzum bármely aspektusát be lehet mutatni, ezt majd Wachowskiék fogják eldönteni, hogy a következő filmjükben akarnak még a megváltós sztorihoz rakni valamit, vagy új vizekre eveznek és a következő film a 74. és a 29. sarkán kéregető subs néni macskáiról fog szólni. Ennyiről volt szó, hogy miről szólhatna az új film, se többről se kevesebbről, itt egyedül te kezdtél tök másról beszélni. Tanulj meg olvasni, szemmel láthatóan nem érted mit írtam, okoska. -
Ender Wiggin #24 smith ügynök gyerekkoráról szívesen néznék filmet. mikor még kis keylogger volt, aztán a kernel óvónéni meglátta benne a potenciált, hogy szeret vegzálni a kisebbeket és ekkor javasolta, hogy a stuxnet vegye a szárnyai alá az 512-bites pattanásait vakargató rosszcsontot... -
Szefmester #23 Igen, ez egy közel hibátlan megoldás az egészre. És akkor a messásikodás is oké de sajnos mivel messiásként lett kezelve Neo és nem jöttek rá hogy nem mentek ki... -
Ra1n #22 Egy túlhájpolt film mesés túlhájpolt folytatása azkell a népnek...Pfhejj... -
#21 Vol jin most ez tényleg? eszembe nem jutott eddig. -
Vol Jin #20 Ezzel az a bibi, hogy Neo soha nem jutott ki a Mátrixból. Minden ami a filmben történt a Mátrix részéről egy disszonancia levezetés volt. Akiknek fura volt a Mátrix, és valamit sejtettek, azok a Mátrixban maradva elhitték, hogy kiléptek belőle, és a Mátrixon belül elboldogultak azzal az illúzióval, hogy kiléptek a Mátrixból. Ez akkor lett nyílvánvaló, amikor Neo a Mátrixon kívül a kezét kirakva leamortizálta a felé repülő polipokat. Magyarán a Mátrixból látszólag kiengedik a kétkedőket Zionba, ami még mindig a Mátrix része, és amikor jó sokan vannak, kiirtják őket azok a polipok, amik szintén nem valóságosok, hanem csak programok a Mátrixban. A folytatás az lenne, ha Nep tényleg kikerülne a Mátrixból. -
duke #19 Valamit biztos csinalnak majd, de nem tudom elkepzelni, hogy hatasaban akar csak megkozelitene az elso matrix-ot. Talan ha JarJar is szerepelne benne, vagy ez a mostan nepszeru angribird, mert akkor legalabb anyagilag biztos siker lenne. -
Axlkenobi #18 Az első Mátrix egy nagyon frankó film volt, a két folytatása viszont teljesen elment zavarosba. Nem azért mert annyira mély meg komplex lenne, hanem szimplán átgondolatlan marhaság volt. Igyekeztek feldobni a magas labdát, amit aztán képtelenek voltak leütni. Az egyre kínosabb álfilozófiai műokoskodás pedig már olyan szintet ütött meg, hogy nem is igaz. Az első résznél is van néhány üres lufibölcsesség, de még jócskán a tűréshatáron belül.
Egyébiránt a vallásos, spirituális vonal a kezdetektől része volt a Mátrix filmeknek, szóval furcsa lenne, ha egy esetleges új részből kimaradna.
Viszont én is úgy gondolom, hogy egy előzménytrilógiában sokkal több kraft lenne, mint egy folytatásban. A legelső kiválasztott története, aki elindítja az egészet, meg az Orákulum, aki az emberek mellé áll, szerintem ebben ebben lenne lehetőség. -
johnfly #17 Nekem van egy jó folytatás ötletem a Mátrixhoz. Tudom, hogy nem érdekel senkit, de hátha dobna ezen a meddő vitán.
Egy föld körül keringő űrhajó fedélzetén kezdődne. Az érzékelőknél szolgálatban lévő ember odaszól az ügyeletes tiszthez, hogy:
-Uram! Az érzékelők jeleznek valamit, ami áttörte a plazmavihart.
Egy rövid beszélgetés után kiderülne, hogy egy, a fedélzeten lévők számára ismeretlen hajóról van szó, aminek a fedélzetén két ember utazott, és ahogy megjelentek a felhők fölött, visszazuhantak a plazmaviharba, mivel az összes rendszerük felmondta a szolgálatot.
-Azonnal keltsék fel az admirálist- szól az ügyeletes tiszt halálra vált arccal, közben mutatnák az űrhajót is kívülről, és az is érthetővé válna, mit keresnek ott. Azokat az űrállomásokat ellenőrzik, amelyek a bolygót körülvevő plazmavihart táplálják.
Néhány kép múlva megérkezik az admirális a hídra, nem mutatnák egyből az arcát csak néhány feszültségfokozó vágókép után robbanna a néző arcába, hogy az admirális ugyanúgy néz ki, mint Neo, csak olyan 60+éves fizimiskával.
Röviden kiderülne, hogy az emberiségnek a világűrben élő megmaradt része nem tud a föld alatt élő megmaradt emberekről, ők úgy tudják, hogy mindenki a mátrixban él, aki a földön van, és senki sincs tudatában annak, hogy mi a valóság.
Persze jön még egy sokk az admirális számára, mert balszerencséjére túl jó érzékelőkkel van felszerelve a hajója, és pontos képet kapnak azokról az emberekről, akik a felhőt áttörő járművön utaztak...
Én valami ilyesmi folytatást tudnék elképzelni... -
WoodrowWilson #16 Jól van, papa, szerintem menj, nézd meg még 350-szer a Mátrixot, 247-szer olvasd el a Mátrix filozófiát, aztán gyere vissza, és megbeszéljük. Mi addig focit nézünk. -
resystance #15 Attyaúristen ti szabadlábon járkáltok? Olvassátok el a könyvet! Az a film nem arról szól, hogy fémcsikorgás meg ratatatata. Már a műfaja is eleve románc. Nem tudom, mit keveritek bele az időfizikát meg a templomot. (?!?!!) Ez a film több évezredes létfilozófiai problémákat tárgyal, amit a Wachowskiék is elmondtak. Én is olvastam azoknak a műveknek egy részét, amikből ők szőtték ennek a filmnek a lényegét. 600 oldalas könyvek, nyilván én vagyok a hülye, miért nem néztem helyette focit. Eltörik az agyam az ilyen fajtátokbeli idiótáktól. Minél kevesebbet tudtok, annál hatalmasabb amplitúdót ír le a pofátok. Ha nem a kaja, hanem a logika tartaná az embert életben, rátok már nem nagyon emlékezne senki. -
Szefmester #14 resystance... Gigafacepalm... mást nem lehet írni rád... vagy de.. beszopódtál a mátrixba. :)
(valld be hogy amúgy templomba járó hívő vagy mert amennyi vallási szimbólum volt a trilógiában tuti rákaptak a képzeletbeli barát rajongók) -
WoodrowWilson #13 Várjál, tudom: időfizika! -
resystance #12 cylonflatus+Yagami+Szefmester:
A gépeknek semmi közük az egészhez, az csak díszlet. Kb 150x néztem meg a 3 részt együtt, Animátrixot is láttam 15x, elolvastam a Mátrix filozófiát 2x (könyv), és minden elérhető anyagot átrágtam, amit csak találtam. Annyira el vagytok tévedve, mint az ősember, amikor űrhajót lát. Nézzetek Jason Statham filmeket. -
#11 Yagami: nyilván nem reboot lesz. Wachowskiék nem az a kategória... -
Szefmester #10 resystance: Akkor segítek. Amikor menekülnek a "jelenben" és jön a polip majd Neo megérez valamit, majd lekapcsolja a gépet akkor nem azt a vonalat kellett volna nyomni hogy ő egy kib@szott messiás és offline is online módon van mint egy rosszul konfigolt wifis telefon... ott egyszerűen azzal kellett volna folytatni hogy a többiek rájönnek hogy biza itt gép a gépben vannak és el vannak fogva, majd jöhet a szökés és a megmenekülésük története, míg az eszméletlen Neo úgymond vagy felébredt vagy belépett a kód mögé. Így megmarad a csózen van fílingje is, és kihagyják az egész megváltós isten vagyok offline is baromságot amivel tulajdonképpen elbaszták az egész végét!
Amúgy cylonflatus, egy másik kiválasztottas sztori egy másik, pl korábbi világban simán elképzelhető volna, csak annak mindenképpen depi-enddel kell végződnie hiszen a gépek egészen Neo - Gép megegyezésig a gépek csak nyomtak egy resetet a szimuláción és jól van. Ahogy az Architect is mondta nem ők az elsők. Sőt külön poén lenne ha pont a Neo féle trilógia előtti világban játszódna és pl a végén amolyan poénként a gépek megalkotnák Smith ügynökéket és azzal fejeződne be a film hogy azok győztek. -
Yagami #9 resistance:
Úgy néz ki te sem, Noe...az. Köze nincs hozzá. A Neo anagrammája a One, ennyi. Nincs Noe (aki amúgy Noah angolul, de semmi baj) átmenet.
Persze, hogy várós a következő része, bár szerintem simán elég lenne még xszáz Animatrix-epizódot legyártani, és békén hagyni az eredeti trilógiát.
Az Orákulum végül is megmondta, hogy látni fogjuk még Neo-t, ami nyílván egy reboot lesz (Mátrix-reboot, ezt még leírni is szörnyű); folytatásnak nem tudom milyen értelmes sztorit tudnának kreaálni. -
#8 resystance: nem mondott semmi olyat amiből az következne, hogy nem értette meg. Simán lehetne olyan Matrix filmet csinálni, amiben még említés szinten se szerepelne a messiás vonal. Láttál valamit az Animatrixból? Mi lenne ha pl egy olyan előzményfilmet csinálnának mint a The Second Renaissance, ami időrendben a gépek elleni háború előtti világban kezdődik és azt mutatja be, ahogy a gépek folyamatosan elkülönülnek az emberektől, saját várost, országot alapítanak, majd folyamatosan eljutnak a kezdeti gazdasági kapcsolatot is fenntartó békés együttéléstől a brutális háborún át az emberek feltétel nélküli kapitulációjáig. Engem is jobban érdekelne valami hasonló ami kibővítené ezt az érdekes univerzumot és ez nem azt jelenti, hogy nem értettem meg az első három filmet. Csak annyi, hogy három film pont elég volt a Neo szálból, sőt az lenne a lehető legnagyobb hülyeség, ha az új film mondjuk egy másik messiás, az egyik korábbi Neo inkarnációról szólna egy korábbi Zionban. -
Whysper #7 Achatius inkább ennek legyen 3 része még aminek van története . mint valami történet nélküli sz.rt nézzek a moziban megint! -
resystance #6 Szefmester:
A messiás-vonal a központi gerince az egésznek. Neo=Noe=One!
Nagyon nem értetted meg, mit láttál. -
Szefmester #5 Csak hagyják ki a messiás vonalat az egészből csinálják csavarosra, és izgalmasra. Akkor majd jó lesz. -
resystance #4 Miért ne? És ha jó lesz? Annak idején nagyon vártuk a 4. részt. Csak el ne rontsák. -
zetortraktor #3 Ezt mondod, de tippre ott leszel az első napon a moziban. Akkor mi a baj? -
Achatius #2 Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... Miért kell ebből is csillagok háborúját csinálni?
-
resystance #1 Fap fap....