Szekeres Viktor

Gyengén kezdett a 47 ronin

A 47 ronin magyar és amerikai premierjére még várni kell, így nem lehet tudni, hogy sikeres lesz-e Keanu Reeves nagyszabású projektje, vagy elhasal, az azonban semmiképp sem biztató, hogy a japán közönséget nem érdekelte a sztori.

Miközben itthon december 26-át várjuk, hiszen ekkor kerül Magyarországon bemutatásra a 47 ronin (47 Ronin) című Keanu Reeves főszereplésével készült, hazánkban forgatott távolkeleti tematikájú fantasy, addig a japán közönség az amerikaiak előtt megtekinthette a végeredményt. Hogy a látottakkal mennyire voltak elégedettek, azt egyelőre nem tudni, az viszont biztos, hogy a film nem különösebben érdekelte őket, hiszen mindössze 1,3 millió dollár bevétel folyt be a hétvégi előadások révén a mozik kasszáiba.

Az elég nagy költségvetésű filmet valószínűleg a japán kapcsolódás miatt mutatták be hamarabb az ázsiai országban, ahol egyébként az amerikai filmek zöme több hónapos késéssel szokott mozikba kerülni. Azonban még ez sem hatotta meg az ottani nézőket, így a 47 ronin beállt a Tűzgyűrű (14,8 milliós bevétel) és a Farkas (8 milliós bevétel) mellé, melyekre az ázsiai tematika ellenére is javarészt nemet mondott a japán közönség.

És hogy ezen filmek helyett mely amerikai produkciók érdekelték Japánt idén? Nos, a Szörny egyetem (90 millió dolláros bevétel), a Ted (43 millió dolláros bevétel), a Rontó Ralph (29,6 millió dolláros bevétel), a Vasember 3 (25 millió dolláros bevétel), a Gru 2 (24 millió dolláros bevétel) és a Die Hard 5 (21,4 millió dolláros bevétel).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • cateran #6
  Plane, hogy a 47 Ronin 1 elismert japan tortenelmi legenda (valos alapokkal, de kelloen kiszinezve) es kurvara nem sok koze van ehhez a kardos-baszos buzipornohoz.
  az eredeti tortenet zanzasitva, angolul
 • kalapos01 #5
  Ja. Annyira bojkottálták a Gésát, hogy szinte Japánban hozta a legtöbb bevételt Amerika után. Szép siker volt.

  És érdekes módon Kína, pár perc kínai jelenet miatt meg volt veszve a Looperért.
 • Prof William #4
  Ezaz.

  Valamint ugyebár a FŐSZEREPLŐ nem japán. Emlékszem az "Egy Gésa Emlékiratai"-is mennyire ki voltak akadva meg bojkottálták mert a japán főhőnőt egy kínai színésznő alakította.

  Az hogy japánban játszódik és japán mitológiai cuccokat vonultat fel az nem nagy húzóerő egy japán számára, aki eddig kb ezer hasonló stílusú saját készítésű könyvet, mangát, LN, VN-t olvasott valamint pár százezer, szintén saját készítésű történelmi-mitológiai elemeket felvonultató, filmet, sorozatot, animét látott már eddig.
 • ddt500 #3
  Valahogy bele kellet volna írni Godzillát is akkor sikeres lett volna. :D
 • heist #2
  Azért a felsorolt filmeket elnézve, hát a Japánok lelki világa kb. egy 10 éves szintjén mozog.

  Na jó, mondjuk inkább azt, hogy nekik ha komoly, vaskos, jó történet kell, akkor elolvassák a tizezredik mangát vagy megnéznek egy jobb animét.

 • Nuki #1
  Szerintem nem csoda, hogy a japánokat nem érdekli egy japán történetet - elég extrém módon - feldolgozó film.

  Hogy miért érdekli őket jobban bármi más ami nem náluk játszódik? Pont azért, mert nincs köze hozzájuk és nekik az az új, ami nem velük kapcsolatos.

  Minket pedig azért érdekel a Japánban játszódó film, mert nem a Blaha Lujza téren játszódik, hanem ott.
  Ez persze nem jelenti azt, hogy eleve sikerre van ítélve egy film, ami nem az adott országban játszódik.

  Sőt, mi Magyarok lehet hogy még inkább kíváncsiak vagyunk, hogy fest egy nálunk forgatott film.