Szekeres Viktor

A Hobbit 2 több, mint két és fél órás lesz

Aki azt hitte, hogy azért szedték ketté A hobbit-sorozat második és harmadik részét, mert nem akartak négy órát szánni egy filmre, az tévedett, hiszen a Smaug pusztasága önmagában 160 perces játékidővel rendelkezik.

Decemberben nem csak A Wall Street farkasa lesz maratoni hosszúság, hanem Peter Jackson második Hobbit-filmje, A hobbit: Smaug pusztasága (The Hobbit: The Desolation of Smaug) is. Igaz, míg Martin Scorsese filmje 179 perces lesz, addig a Tolkien-adaptáció "csak" 160 perces. Ez egyrészt természetesen nem meglepő, hiszen megszokhattuk, hogy A gyűrűk ura-filmek sem voltak rövidek, másrészt viszont mégis furcsa lehet, hiszen eredetileg csak két filmet, azaz 6 órás játékidőt tervezte szánni a Hobbit-filmeknek, csak később döntöttek a három részre való szétszedésről. Épp ezért többen azt gondolták, hogy a második és a harmadik epizód valami rövidebb lesz.

Bevétel szempontjából természetesen a három film sokkal jobb, mint a kettő. Főleg, hogy az 561 millió dollárból folytatott trilógia első epizódja, A hobbit: Váratlan utazás némi csalódást okozott Amerikában. Ugyanis a 303 milliós bevétele a megnőtt és 3D-vel súlyosbított helyárak ellenére nem érte el A gyűrűk ura-epizódok sikerét. Még szerencse, hogy de az Amerikán kívülről befolyt 714 millió dollár már megközelítette A király visszatér nemzetközi csúcsbevételeit

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)