Valósidejű útinformmal erősít a Microsoft

A Microsoft bejelentette Windows Live Local online térképszolgáltatásának új verzióját. A frissítés révén immár valósidejű közlekedési hírek is segítik a felhasználókat, valamint a térképek és az útvonaltervezésekhez kapcsolódó információk megosztása is könnyebb lett.

Az egyre figyelemfelkeltőbb webes szolgáltatásokkal - így a térképes oldal legújabb verziójával is - a Microsoft megpróbál a Google és a Yahoo nyomába eredni, és nagyobb szeletet hasítani a 15 milliárd dolláros online hirdetési üzletből. A redmondi cég ígéri, a Windows Live Local valós idejű képet ad majd a forgalmi helyzetről és figyelmeztet az esetleges dugókra, balesetekre is, hogy a felhasználók számolni tudjanak a várható késésekkel útvonaluk tervezésekor.

A szoftveróriás emellett azt is lehetővé tette, hogy a felhasználók saját listákat hozhassanak létre kedvenc helyeikről a térképeken, majd emailben, blogbejegyzések formájában vagy akár azonnali üzenetküldőkön másokkal is megoszthassák őket. Az elemzők szerint a webtérképes szolgáltatatások kiváló reklámlehetőséget nyújtanak azoknak a kisvállalkozásoknak, akik eddig nem gondolkodtak online hirdetésekben.


A Microsoft arról is beszámolt, hogy Office Outlook levelező és határidőnapló alkalmazásához is megjelentetett egy ingyenesen letölthető Windows Live Local kiegészítést, mely révén a felhasználók az Outlookon belül kereshetnek és nyomtathatnak majd térképeket, illetve útvonalakat. Ráadásul a közlemény szerint arra is lehetőségük lesz, hogy az úton töltött időt bevezessék naptárukba, valamint hogy az aktuális találkozók pontos helyét linkek formájában küldjék el érintett ismerőseiknek. A szolgáltatás egyelőre csak a tengerentúli városokat célozza meg, de a Microsoft már dolgozik egy brit és kanadai bővítésen - írja az Earthtimes.org.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Józsi8 #13
  Sziasztok!
  Ki tud Magyar nyelvű Európára szóló útvonaltervezőt.

  Köszi Józsi8
 • Morden23 #12
  Javaslon a NEWTek nevezetű cég programjait:)
 • Equ #11
  "Mellesleg hol vannak ms. kurva nagy műhód képei?"

  Például

  De nincs ám eldugva, csak 1 percet kellene rászánni, ha elsőre nem jössz rá...
 • turul16 #10
  Miket használsz amik nem mennek pingiv alatt ?
 • Morden23 #9
  Nem értek ennyire a dolgokhoz. Hogy a Dogmából idézzek: "Ő ismeri a technikát. Jobb, gyorsabb és erősebb lettél" :)))

  XP-n is ugyanannyira tudok dolgozni, mint amennyire a Vistán tehetem ezt (én csak a WINtől függök, LINUXosoknak csók, nem is mennek a dolgaim a pingu alatt), de szebb és ízlésesebb. És ahogyan már egyszer kifejtettem, a gépem ugyanúgy a munkakörnyezetem, mint az irodám, vagy akármim.
 • turul16 #8
  Vistát én különösebben nem várom, de kiváncsi vagyok milyen shellt tesznek bele. (Mer ugye az a legnagyobb újítás :) )
 • turul16 #7
  Oké. "Majd kiderül melyik terjed el jobban."
  Mellesleg hol vannak ms. kurva nagy műhód képei?
 • Morden23 #6
  Annyi igazság van benne, hogy (ha jól tudom) az MS LIVE inkább légifelvételekkel operál.

  Most virágkorukat élik az ilyen "égbőlletekintek" szisztémák, ez a cirkusz most éppen a népnek. De nem baj, ennek legalább valóban van gyakorlati haszna.
  Amúgy kezdi bontogatni a szárnyait a Vista. Ennek örülök. Eddig is váltottam volna sok minden miatt, de egyre jobban bebiztosítják magukat. Tetszik.
 • Equ #5
  "google nek is van már ilyesmije:google_maps"

  a cikket is elolvastad azért? Mert itt valósidejű forgalominformációról volt szó és nem sima térkép/műholdképről...

  "amin még műhold kép is van."

  Mert a ms-én nincs? A ms-nak sok-sok évvel a google előtt volt ingyenes, webes, terabyte-os műholdkép adatbázisa, csak nem volt ekkora hype körülötte akkoriban.

  "Utvonal tervet talán még nem tud"

  Ahogy sok mást sem, de nem ez a lényeg, hanem inkább örülni kéne, hogy a ms konkurenciát csinált itt is és a verseny miatt valszeg a google is belehajt és csinál majd ő is forgalominformációt és sok mást is...
 • turul16 #4
  google nek is van már ilyesmije:google_maps
  amin még műhold kép is van. (nekem gyorsabnak tűnik a google,most lassú a netem limit tullépés miatt)
  googlivel még a marson is navigálhatsz:mars
  Utvonal tervet talán még nem tud(,de visszatérve a paranoiáihoz igy ki sem tudja szivárogtatni )
  Majd kiderül melyik terjed el jobban.
  A Collections menüt nekem takarja a nagyítós bizbasz.