SG.hu

A kurszki térfigyelő kamerák még mindig gyorshajtási bírságokat osztogatnak

Képzelje el, hogy kap egy közlekedési bírságot a postán, mert egy orosz úton száguldozott Kurszkban, miközben egy ukrán támadó drón volt a nyomában. Ez a valóság, amivel néhány orosznak, aki a frontvonal közelében él, szembe kell néznie, miután Ukrajna váratlanul betört Oroszország területére. És panaszkodnak is emiatt a Telegramon.

Az orosz Mash közöl erről részleteket helyi szemszögből: "A kurszki területre érkezett önkéntesek arra kérik a közlekedési rendőrséget, hogy ne bírságolják meg őket gyorshajtásért, amikor az Ukrán Fegyveres Erők drónjai elől menekülnek. A kamerák még mindig rögzítik a szabálysértéseket a határövezetben, és amikor az emberek megpróbálnak menekülni a drónok elől, bírságot kapnak. Az egyik ismert katonai aktivistának 9 ezer rubelt (körülbelül 100 dollárt) számoltak fel egyetlen nap alatt. Egy olyan autópályán száguldott, amelyet szinte óránként támadnak az ellenséges drónok." A lap szerint a közlekedési rendőrök megértőek, és a drónhelyzetre való tekintettel „a gyorshajtást úgy tekintik, mintha azt rendkívüli szükséghelyzetben követték volna el”. Aki azonban gyorshajtási bírságot kap, annak a bíróságon kell azt megtámadnia erre hivatkozva.


A drónokat széles körben használják jóval túl a jelenlegi frontvonalakon. Orosz katonai bloggerek már több mint egy hete felhívták arra a figyelmet, hogy ukrán drónok támadják az utánpótlásjárműveket a Kurszkot átszelő E38-as autópályán, és fotókat tettek közzé égő járművekről az út mentén. (Az E38-as út jelentősen északra van az ismert ukrán állásoktól.) Az oroszok tehát érthető módon nagyon sietnek, amikor ilyen utakon közlekednek. De a közlekedési kamerákat ez nem érdekli - és úgy tűnik, a rendőröket sem, akik a kamerákat működtetik. A dolog azért is érdekes, mert az orosz belügyminisztérium egy hete arra figyelmeztette az ostrom alatt álló régiók lakóit, hogy kapcsolják ki az otthoni megfigyelőrendszereket, hogy Ukrajna ne használhassa azokat hírszerzési célokra. Ezek szerint a rendőrség teljesen biztos abban, hogy ukrán hackerek nem tudnak rácsatlakozni a térfigyelő kamerákra, hogy azon át figyeljék a forgalmat és a katonai járművek haladását.

A „WarTranslated” észt X-fiók az ukrajnai háborúval kapcsolatos orosz Telegram-posztok angol fordításait közli, és Rob Lee, az ukrán-orosz háború egyik ismert elemzője szintén megerősítette, hogy "Kurszkban még mindig működnek a térfigyelő kamerák." Egy helyi orosz szerint „A frontvidéken továbbra is bírságokat szednek a közlekedési szabályok megszegéséért. Az autók rendszámtábláinak elfedése sem segít. Például Kurcsatov városának népi milíciájából egy fickó 15 nap letartóztatást kapott egy letakart rendszámtábla miatt”. A Fehér Ház szerint nagyon egyszerű módja van annak, hogy megszűnjön a drónveszély Kurszkban: az orosz csapatoknak távozniuk kellene Ukrajna területéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #1
    Ja képzelem, ha lát az orosz térfigyelő kamera egy gyorsan hajtó ukrán tankot, akkor kiküldik a csekket... :)