SG.hu

A ChatGPT válaszol majd a Kia új elektromos autójában

Új, teljesen elektromos meghajtású kompakt SUV-t mutatott be a Kia. Az EV3 jól példázza a globális autógyártók növekvő étvágyát arra, hogy a generatív MI-t beépítsék járműveikbe. A hangasszisztens fejlesztésében az autógyártónak is benne volt a keze.

Az autógyártó közölte, hogy a Kia EV3 egy új hangasszisztenst fog tartalmazni, amely az OpenAI által kifejlesztett ChatGPT szöveggeneráló MI chatbotra épül. Az autó először Koreában kerül forgalomba 2024 júliusában, majd az év második felében lesz kapható Európában. Pablo Martinez, a Kia ügyfélélmény-tervezésért felelős vezetője elmondta, hogy bár az MI-asszisztens mögött álló nagy nyelvi modell (LLM) a GPT, azt az autógyártó „erősen módosította” és testre szabta. Ezeket a módosításokat azért végezték el, hogy az ügyfelek az új Kia asszisztensen keresztül tervezhessenek utazásokat és találhassanak szórakozási lehetőségeket, beleértve a zenét vagy a játékokat - mondta Martinez a sajtótájékoztatón.

A járművekbe épített hangalapú asszisztensek nem újdonságok, de a sofőrök tapasztalata szerint ezek inkább voltak haszontalanok, mint kihagyhatatlan ajánlatok. Az olyan autógyártók, mint a BMW, a Kia, a Mercedes-Benz és a Volkswagen azzal érvelnek, hogy a generatív mesterséges intelligencia sokkal jobbá teszi a hangalapú asszisztenseket, és lehetővé teszi számukra, hogy természetes, társalgási formában lépjenek kapcsolatba a járművezetőkkel és az utasokkal.


A generatív mesterséges intelligencia járművekben való alkalmazásáról szóló beszélgetések tavaly felerősödtek, amikor a téma - és az OpenAI startup - a hájp sztratoszférájába került. A Mercedes-Benz 2023 júniusában az MBUX infotainment rendszerét egészítette ki a beszélgető MI-robottal. Januárban a BMW és a Volkswagen már bemutatta a technológiát a Las Vegas-i CES technológiai kiállításon.

A Kia Assistant először áprilisban debütált a Kia K4-ben, a nyáron piacra kerülő új benzines kompakt szedánban. A Kia EV3 az első tisztán elektromos meghajtású jármű a vállalat portfóliójában, amely megkapja az új, mesterséges intelligencia alapú asszisztenst.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    A Kia Del-Koreai, szoval tortenelmi okokbol nem szeretik Kinat (es Japant sem).

    Ettol fuggetlenul egy hiresen megbizhatatlan es maniakus hazudozo szoftvert autoba rakni eleg idiota otlet, de hat a koreaiak is probalkoznak valamivel.
  • mortep #2
    Egy kis idő elteltével Mao Ce-Tung lesz az
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2024.05.24. 16:16:41
  • ZenMillitia #1
    szeretem a progressziv otleteket. najo otletnek nem otlet, mert mindenkinek eszebejut, de meg is valositottak, na az mar vmi